Skip to main content
BlogsJuridisch

Een dynamische carrière in bestuursrecht: Van jurist naar beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Door 31 januari 2024maart 21st, 2024Geen reacties

Sinds september 2021 is collega Esmee werkzaam bij MB-ALL. Zij is doorgestroomt vanuit ons juridische talentprogramma, waarin ze haar professionele vaardigheden verder heeft ontwikkelt en geprofiteerd heeft van extra ontwikkelingsmogelijkheden.

“Voor de gemeente Bergen, Zaanstad en Hilversum heb ik verschillende opdrachten op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Alcoholwet en illegale toeristische verhuur gedaan.” Vanwege mijn brede interesse spreekt ontwikkeling op verschillende gebieden zo aan de start van mijn carrière mij erg aan.”

"Vanwege mijn brede interesse spreekt ontwikkeling op verschillende gebieden zo aan de start van mijn carrière mij erg aan."

EsmeeBeleidsmedewerker OOV

Flexibiliteit en ruimte voor eigen interesses

Bij MB-ALL merkte ik al snel dat er veel ruimte is om eigen interesses aan te geven en om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Zo leek mij een opdracht in de richting van Openbare Orde en Veiligheid erg interessant, maar had ik nog geen ervaring opgedaan op dit specifieke vlak. Desondanks werk ik momenteel vol enthousiasme als beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid.

Actieve rol in Loopbaanontwikkeling

Toen mijn vorige opdracht afliep, kwam mijn accountmanager bij mij op de lijn met de vraag welke richting ik op zou willen. Met al enige ervaring als handhavingsjurist en beleidsmedewerker op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Alcoholwet en illegale toeristische verhuur gaf ik aan dat mijn interesses hier nog steeds liggen en ontwikkeling op deze vlakken een goede stap zou zijn. Ook liet ik vallen dat Openbare Orde en Veiligheid, gezien de onderwerpen, mij erg aansprak en dat ik graag ervaring wilde opdoen op dit gebied. Ik was gemotiveerd om mij in te lezen en mij te verdiepen in dit onderwerp. Vanuit MB-ALL werd er met mij meegedacht en werd er samen met mij gekeken naar de mogelijkheden. Mede hierdoor geef je zelf nog steeds de richting aan van het pad dat jij wilt doorlopen. Een beeld wat voor sommige mensen misschien anders is wanneer zij denken aan detachering.

Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Toen de mogelijkheid voor een opdracht als beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid voorbijkwam, heb ik deze kans gelijk gegrepen. Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en bevalt deze opdracht mij zeer goed. Als beleidsmedewerker richt ik mij met name op het schrijven van een beleidskader voor cameratoezicht, het adviseren van de burgemeester en handhaving op grond van de Opiumwet.

Ondanks dat ik fulltime voor de gemeente werk, staan de collega’s bij MB-ALL altijd voor je klaar. Ik kijk dan ook uit naar het aankomende jaar en de mogelijkheden bij MB-ALL.

MB-ALL als bakermat voor juridisch talent

MB-ALL staat aan de wieg van menig carriere in de Fysieke Leefomgeving, doorlopend kijken recruiters en accountmanagers waar kwaliteiten, ambities of competenties liggen. We hebben een ambitie om de juiste mensen op de beste plekken te krijgen en hen te helpen in de ontwikkeling. Misschien wel voor de doorgroei van jou?

Bekijk jouw volgende carrièrestap via MB-ALL