Skip to main content
BlogsJuridisch

Een ervaringsdeskundige vertelt: De overstap naar MB-ALL

Door 23 februari 2022Geen reacties

Rond eind mei 2019 nam recruiter Margot contact met mij op via LinkedIn. Ze vroeg of ik een keertje koffie of thee met haar wilde drinken en of zij mij wat meer over de organisatie mocht vertellen. Op dat moment was MB-ALL namelijk op zoek naar een enthousiaste jurist bestuursrecht. Aangezien ik ook op dat moment open stond voor een nieuwe baan, zei ik hier niet direct nee tegen. ​ ​

In augustus nam zij nogmaals contact met mij op. Vanwege corona hadden we eerst een telefonisch gesprek. Ik had een fijn gevoel bij het gesprek, maar ik was op dat moment zwanger van onze dochter. Uiteraard mag een werkneemster hier niet op worden afgerekend, maar toch heb ik in de praktijk gemerkt dat dit wel het geval is. Zodra je verteld dat je in verwachting bent, stellen bedrijven al vaak het gesprek uit. Gelukkig reageerde Margot erg enthousiast op mijn zwangerschap en ze gaf ook aan dat toevallig meerdere van haar collega’s in verwachting waren.

Kennismakingsgesprek ​

In september had ik de eerste kennismakingsgesprekken op kantoor. Met mijn dikke buik plofte ik neer op de stoel. Margot vertelde over het bedrijf en de verschillende diensten die MB-ALL levert. Binnen team Handhaving kun je kiezen om te werken binnen de detachering of binnen het projectenteam. In eerste instantie lag mijn interesse meer binnen de detachering. Dit was ik immers ook gewend. Ik was uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ook dit was een heel fijn gesprek. Ik wist het zeker, ik wilde ook voor dit toffe bedrijf werken. Vanwege mijn zwangerschap, duurde het wel een tijdje voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon gaan. ​ ​

De start

In april 2021 was het dan eindelijk zover. Net na mijn verlof begon ik te werken binnen de detachering. Dit was voor mij bekend terrein. Ik werkte voor een gemeente en voor een Omgevingsdienst. Aangezien ik toch wat meer behoefte had aan contact met mijn collega’s van MB-ALL, ben ik in oktober overgestapt naar het projectenteam. ​ ​

Overstap naar het projectenteam​

Binnen het projectenteam ben ik inmiddels bezig voor drie projecten. Een project is het herzien van de Algemene Plaatselijke Verordening en een andere project is het actualiseren van de Marktverordening, het marktreglement en de daarbij behorende marktvergunningen. Beide projecten zijn meer gericht op de beleidsmatige kant. Het derde project zijn drie langlopende handhavingsdossiers die opgepakt dienen te worden tot en met de bezwaarprocedure. Door te werken voor diverse opdrachtgevers en verschillende opdrachten, heb ik ontdekt wat ik leuk vind en wat goed bij mij past.​ ​

Vergunningverlening​

Zelf heb ik de meeste ervaring met handhaving. Toch begon ik te twijfelen of dit toch wel hetgeen is wat ik altijd wil blijven doen. Hier heb ik ook gesprekken over gevoerd. Je merkt dat de mensen van MB-ALL echt kijken naar wat jij leuk vindt. Ze vinden het van belang dat jij op je plek zit en dat je doet wat je leuk vindt. Van mijn manager hoorde ik dat MB-ALL zich ook bezig gaat houden met vergunningverlening. Dit trekt mij erg aan. Inmiddels heb ik wat gesprekken gevoerd, en de kans is groot dat ik mij bezig ga houden met vergunningverlening. Van handhaving naar vergunningverlening, wie had dat gedacht?​