Skip to main content
BlogsBOA'sToezicht

Handhaven bij DelfSail 2024 met boa Rosabella

Door 26 juni 2024juli 8th, 2024Geen reacties

DelfSail 2024, het grootste sail-evenement van Noord-Nederland. Het bracht niet alleen indrukwekkende tall ships en duizenden bezoekers naar Delfzijl, maar ook een unieke kans voor onze handhavers van MB-ALL om een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid en organisatie van het evenement. In deze blog deelt Boa Rosabella haar persoonlijke ervaringen als handhaver tijdens DelfSail 2024. Van de voorbereidingen en logistieke uitdagingen tot de dagelijkse werkzaamheden en bijzondere momenten.

Voorbereidingen

Toen ik een paar maanden geleden door Gabriëlla werd gevraagd om deel te nemen aan DelfSail 2024, had ik nog geen duidelijk beeld van wat me te wachten stond. Ik wist dat het een groot sail-evenement was, maar pas tijdens het kennismakingsgesprek via Teams met de Senior van Handhaving Eemsdelta begon ik te begrijpen hoe groot het echt was. Op dat moment werkte ik nog aan een fiscaal project in Eindhoven, maar de enthousiaste reactie van de Senior zorgde ervoor dat ik meteen zin kreeg om mee te doen. “Toen Gabriëlla mij vroeg, had ik er nog helemaal geen beeld bij en wist ik niet wat me te wachten stond,” Blikt Rosabella terug.

Planning en logistiek

Na het kennismakingsgesprek bleef het onderwerp DelfSail regelmatig terugkomen, vooral omdat we onze roosters in Baarn moesten afstemmen met de diensten voor DelfSail. Mijn collega en ik bespraken vaak de logistiek en specifiek de aanrijroutes en verwante reistijden, we gaven aan liefst in de buurt te willen overnachten waardoor we niet telkens heen en weer hoefen te rijden. Dit geeft ons meer rust en focus voor de handhaving. Project manager Gabriëlla heeft samen met een directe collega een hotel in de buurt geboekt, zodat we na onze diensten niet telkens zo lang hoefden te rijden.

Samenwerking en verantwoordelijkheden

Toen het eindelijk zover was, reisden we met vijf collega’s van MB-ALL naar Delfzijl, ieder met verschillende diensttijden. Bij aankomst werden we warm ontvangen door de collega’s van Gemeente Eemsdelta en het Handhavingsteam. De hartelijke ontvangst en open houding van iedereen zorgden ervoor dat we ons snel thuis voelden. “We werden oprecht ontvangen als collega’s van Handhaving, waarbij de meesten van ons aangewezen Toezichthouders waren tijdens het evenement,” zei ik. We kregen portofoons en er was cameratoezicht aanwezig om onze veiligheid en die van de bezoekers te waarborgen.

Dagelijkse Activiteiten

Onze werkzaamheden waren gevarieerd en uitdagend. Overdag hielden we toezicht op mogelijke overlastgebieden, voertuigen zonder ontheffing en de veiligheid rondom marktkramen. We begonnen elke dienst met een briefing door de coördinator van Openbare Orde en Veiligheid, die de belangrijkste momenten van de dag doornam. “Hier werden de belangrijkste momenten van de dag uitgezet” ’s Avonds werden er veel zwak-alcoholhoudende dranken door de bezoekers genuttigd. Dankzij de aanwezigheid van voldoende collega’s en de zichtbare ondersteuning van de politie, bleven deze alcohol gerelateerde situaties beperkt.

Persoonlijke Uitdagingen

Een hoogtepunt van DelfSail 2024 was de samenwerking met de collega’s van Eemsdelta en MB-ALL. Ondanks de lange diensten en vermoeidheid bleef de sfeer positief en professioneel. “De samenwerking met de collega’s en andere hulpdiensten was simpelweg top”, benadrukt Rosabella. Helaas had ik tijdens een dienst een paniekaanval vanwege persoonlijke redenen, wat een moeilijke, maar ook leerzame ervaring was. De snelle en begripvolle reactie van mijn collega’s en de senior, hielpen mij snel te herstellen. “Dankzij de ondersteuning van de collega’s heb ik voorspoedig kunnen herstellen” gaf ik aan.

Reflectie

Terugkijkend op DelfSail 2024, ben ik ontzettend trots op wat we als team hebben bereikt. De professionele samenwerking, de steun van alle betrokkenen en de positieve ervaringen maken het een onvergetelijke gebeurtenis. “Ik ben trots dat ik deel uitmaakte van dit team en kijk uit naar toekomstige samenwerkingen”, Sluit Rosabella dankbaar af.

Vergeet ook niet dat je een mens bent achter het uniform, er wordt niet verwacht dat je perfect bent: dat kan ook niet als mens.

Rosabella

Toekomstige Evenementen

Voor collega’s die in de toekomst aan grote evenementen deelnemen, heb ik een paar adviezen: blijf communiceren, leer van je collega’s en wees bewust van je wettelijke kaders. Het is belangrijk om open te blijven en te beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn. “Meer dan je best kun je niet doen en als het niet gaat, dan gaat het even niet, wees hierin ook open naar je collega’s en je direct leidinggevende,” adviseerde ik. Daarnaast wens ik jullie veel succes. Wees trots op wat je uitdraagt als mens en als handhaver en de impact die je hebt op anderen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal over mijn ervaring als handhaver bij MB-ALL tijdens DelfSail 2024. Geïnteresseerd in een carrière als handhaver? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Bekijk hoe MB-ALL ook jouw professionele groei kan ondersteunen.

Leer meer over onze opleidingen!