Skip to main content
BlogsJuridisch

Enthousiaste handhavingsjurist Barbara aan het woord!

Door 20 april 2023juni 8th, 2023Geen reacties

Men zegt wel eens “Time flies, when you’re having fun”. En zo komt het dus dat ik inmiddels alweer bijna zeven maanden in dienst ben bij MB-ALL als Senior Handhavingsjurist. En daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek voelde ik me al thuis.

Kennisdelen

MB-ALL is een organisatie, waarbij kwaliteit en kennis hoog in het vaandel staat. Dat hadden wij direct al gemeen. Als interim Handhavingsjurist kom je namelijk niet alleen bij een gemeente of omgevingsdienst binnen om een capaciteitsprobleem op te lossen, maar je wilt ook graag je kennis delen. Om dat te kunnen doen, moet je uiteraard ook die kennis in huis hebben.

Het is bijna onmogelijk om voor één persoon alles te weten en daarbij kent iedere gemeente haar eigen problematiek. Daarom maken we gebruik van een Whatsapp groep met daarin alle juristen van MB-ALL. Op die manier worden er wekelijks en soms zelfs dagelijks vragen aan elkaar gesteld, kennis uitgewisseld en informatie over nuttige uitspraken, Webinars en cursussen met elkaar gedeeld. Maar er is ook ruimte voor persoonlijk lief en leed. Daardoor houd je een heel leuk contact met je collega’s, zelfs als je kilometers uit elkaar op opdracht zit. Ook met de kantoormedewerkers van MB-ALL.

Onderscheid van MB-ALL

Waar bij andere detacheringsbureaus nogal eens een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen medewerkers op kantoor met allerlei privileges (zoals besloten kantoorborrels en vakanties uitsluitend voor kantoorpersoneel) en de medewerkers op opdracht, is dat bij MB-ALL niet zo.

We zijn één en werken allemaal bij dezelfde organisatie. Nog één van de redenen voor mij om te kiezen voor MB-ALL.  Ik vind het erg fijn dat MB-ALL echt rekening houdt met mijn persoonlijke wensen en ambities. Zo hoop ik in de toekomst wat meer kennis en ervaring op te kunnen doen op het gebied van ondermijning.

“Ik ben echt een handhavingsjurist in hart en nieren. Daar ligt niet alleen mijn kennis en ervaring, maar ook mijn passie!”

Handhavingsjurist in hart en nieren

Ik ben bij eerdere opdrachten al een aantal keren betrokken geweest bij de bestuurlijke aanpak van ondermijning gerelateerde zaken, maar er is nog zoveel meer te leren. Daarnaast ben ik echt een handhavingsjurist in hart en nieren. Daar ligt niet alleen mijn kennis en ervaring, maar ook mijn passie. Het wegwerken van achterstanden en het ontlasten van de medewerkers van de gemeente geeft mij altijd positieve energie. Zeker als je merkt dat zij daarvan ook weer energie en plezier in het werk krijgen.

Ook het opbouwen en/of versterken van het contact tussen de handhavingsjuristen en de toezichthouders vind ik een mooi aspect binnen mijn werk. En het mooiste is nog wel, wanneer je in een dossier tot een oplossing kan komen, waarmee alle partijen tevreden zijn.

Doorpakken is een must!

Ik zou natuurlijk geen handhavingsjurist zijn, als ik ook niet zou doorpakken wanneer een overtreder gewoon echt niet wil meewerken. MB-ALL houdt bij het selecteren van een potentiële opdracht (binnen de mogelijkheden, natuurlijk) rekening met wat ik wil en daar wordt tussentijds ook met elkaar over gesproken.

Het gaat bij MB-ALL echt om het plaatsen van de juiste persoon op de juiste opdracht, in plaats van alleen het wegzetten van mensen. Dus ook wanneer je op een opdracht blijkt te zitten, die niet zo goed past, wordt gekeken naar oplossingen, waarmee zowel de opdrachtgever als jijzelf tevreden bent of desnoods een andere opdracht. En dat vergt lef, betrokkenheid en hart voor je medewerkers.

Klinkt goed, hè? Mocht je nou denken, zo’n werkgever zoek ik ook en/of herken jij jezelf hierin, schroom dan niet om contact op te nemen met Marie-José Rothoff of Ilse Brok.

kickstart jouw carrière als jurist bij ons!