Skip to main content
BlogsJuridisch Talentprogramma

Het eerste jaar van trainee Menno

Door 22 november 2022juni 14th, 2023Geen reacties

Het eerste jaar van het 2-jarige Talentprogramma voor Menno bij MB-ALL zit er bijna op. Sinds oktober werk ik, na 3 maanden intensieve interne modules gevolgd te hebben, voor de gemeente Breda. 

Bij de gemeente Breda ben ik begonnen als ondersteuning voor de vergunningverleners. Ik heb de ambitie om mij zoveel mogelijk te ontwikkelen  binnen de handhaving omtrent ruimtelijke ordening. Het werk als vergunningverlener zie ik als een goede opstap om inzicht in het rechtsgebied te krijgen. Na een aantal maanden als ondersteuning gewerkt te hebben, werk ik nu zelfstandig als vergunningverlener. Het leuke van dit werk is dat je veel contact hebt met klanten waarbij je veel kleine puzzels moet oplossen.

Zo krijg je elke dag casussen die telkens nèt van elkaar afwijken. Hierbij ontwikkel je kwaliteiten om het veelal bureaucratische werk, toch op een menselijke manier te brengen.

Naast het werk in Breda, blijft de betrokkenheid van MB-ALL ook groot. Zo zijn er nog steeds regelmatig trainingen en modules. Ook zijn we als talenten sinds kort gekoppeld aan een mentor. Hierbij wordt er flexibel gekeken naar de behoeftes per persoon. “

Ik kijk uit naar een leuke en vooral leerzame periode!