Skip to main content
BlogsJuridisch Talentprogramma

Werken aan projecten als jurist bij MB-ALL

Door 4 mei 2021april 6th, 2023Geen reacties

Na ruim negen jaar als handhavingsjurist bij gemeenten en een omgevingsdienst gewerkt te hebben, besloot ik eind 2020 om het over een andere boeg te gooien en in gesprek te gaan met MB-ALL. Na een paar leuke gesprekken was ik er snel van overtuigd dat dit voor mij een goede stap zou zijn. Sinds januari 2021 werk ik in het team Projecten. Ik ben dus niet gedetacheerd, maar werk op het kantoor van MB-ALL aan projecten die gemeenten en omgevingsdiensten aan ons uitbesteden. Zo heb ik het voordeel om zeer gevarieerd werk te hebben met als bonus een vast team met leuke en deskundige collega’s!

Ik werk aan veel opdrachten voor gemeenten en omgevingsdiensten voor het hele land. Soms hebben opdrachtgevers onvoldoende kennis over bijvoorbeeld permanente bewoning van recreatieverblijven. Dan word ik ingezet als projectleider. In die rol bespreek ik de zaken met de toezichthouder, doe ik zelf het juridische werk en bewaak ik het budget. In andere situaties hebben opdrachtgevers behoefte aan een plan van aanpak of een beleidsdocument waar ik aan mag werken.

“Ik kan op kantoor of op afstand altijd bij mijn collega’s terecht als ik vragen heb over lopende projecten en collega’s benaderen mij ook met hun vragen. Ook met de collega’s in de detachering heb ik al veel samengewerkt en overlegd over zaken. Zo voel ik me in korte tijd helemaal thuis in de organisatie”

Nog een voorbeeld: bij een omgevingsdienst waren in korte tijd heel veel bezwaarschriften binnengekomen. Samen met een collega heb ik vele bezwaarschriften behandeld. We stelden het verweerschrift op, vertegenwoordigden het college ter zitting en maakten het besluit op bezwaar. In sommige gevallen konden we ook in overleg met belanghebbenden, omgevingsdienst en gemeente zorgen voor een minnelijke oplossing, wat natuurlijk de beste uitkomst is. Gemeenten en omgevingsdiensten kunnen naast handhaving, beleid en veiligheid dus ook voor behandeling van bezwaar en beroep bij MB-ALL terecht!

Ik heb MB-ALL in korte tijd leren kennen als hele leuke, informele, gezellige en gelukkig ook zeer professionele organisatie. Voordat ik in dienst kwam, deed ik via Teams al mee met een Kerstbijeenkomst en deze week staat er een digitaal muziekevenement gepland. Eveneens digitaal zijn we bezig om ons voor te bereiden op de Omgevingswet. Ik kan op kantoor of op afstand altijd bij mijn collega’s terecht als ik vragen heb over lopende projecten en collega’s benaderen mij ook met hun vragen. Ook met de collega’s in de detachering heb ik al veel samengewerkt en overlegd over zaken. Zo voel ik me in korte tijd helemaal thuis in de organisatie, ondanks dat ik veel collega’s nog nooit heb ontmoet. Ik ben dus heel blij dat ik de overstap naar MB-ALL heb gemaakt en kijk uit naar de projecten die mij nog te wachten staan!

Spreekt bovenstaand verhaal je aan? Wij zoeken nog collega juristen in de handhaving en in de vergunningverlening. Als je interesse hebt en meer te weten wilt komen in een vrijblijvend gesprek, kun je contact opnemen met onze recruiters.

Arjan Steenbergen

Handhavingsjurist bij MB-ALL