Skip to main content
BlogsJuridisch

In gesprek met Youssra; student én al werkzaam als junior BIBOB-toetser bij MB-ALL

Door 30 juni 2021november 11th, 2022Geen reacties

“In de eerste week sprak iedereen me al aan bij mijn voornaam. Een klein detail, maar dat geeft wel aan dat mensen echt geïnteresseerd in je zijn.”

Youssra is drie maanden geleden gestart bij MB-ALL. Ze zit in het derde jaar van haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening en zocht een juridische (bij)baan om zichzelf verder te ontwikkelen. Die baan vond ze bij MB-ALL. Ze begon als Parkeerservicemedewerker, maar na een maand deed zich een mooie kans voor. Youssra zit nu voor 4 dagen in de week gedetacheerd bij de gemeente Zaanstad als BIBOB-toetser. Zo snel kan het gaan bij MB-ALL!

 

Youssra had via via al goede verhalen gehoord over MB-ALL. De werksfeer is precies zoals ze het zich had voorgesteld. Youssra: “Na de eerste week was het alsof ik er altijd al had gewerkt. Ik hoef me hier niet in te houden en kan zijn wie ik ben. Ik ben iemand die sociaal en gezellig is. Ik stap graag op mensen af. Of ik je nou ken of niet. Hier wordt dat gewaardeerd. Dat heb ik in andere banen wel anders meegemaakt. In de eerste week sprak iedereen me al aan bij mijn voornaam. Een klein detail, maar dat geeft wel aan dat mensen echt geïnteresseerd in je zijn.”

Youssra heeft net haar minor afgerond. Nog 1 jaar en dan heeft ze haar bachelor op zak. Wat de plannen daarna zijn is nog niet helemaal helder. “Ik wil sowieso naar de universiteit, om rechten te gaan studeren. Maar welke specialisatie ik wil doen, daar ben ik nog niet over uit. In ieder geval weet ik waar mijn passie zit: op het juridische stuk.”

Ze begon bij MB-ALL als Parkeerservicemedewerker. In die rol beoordeelde ze parkeerbezwaren en verleende ze parkeervergunningen. Maar daar stopte het niet. Youssra vertelt: “Ik had al aangegeven dat ik wilde doorgroeien. Jeroen, manager detachering, riep me bij me. ‘Ik heb een leuke klus, sta je ervoor open?’ Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Bij MB-ALL wordt er echt naar je wensen geluisterd. Dat is mijn ervaring.”

Als Junior BiBOB-toetser houdt Youssra zich nu bezig met het controleren van aanvragen. Ze vertelt wat het werk inhoudt: “Kan een aanvraag voor een specifieke horeca aangelegenheid de integriteit van de stad schaden? Is er een dreiging van witwasserij of andere criminele zaken? Kan de vergunning wel of niet worden afgeven? Het is heel breed. Bij alle aanvragen van ondernemingen wordt een BIBOB-toets gedaan. Ik vind het heel boeiend om me hierin te kunnen verdiepen.”

Afgelopen ‘coronajaar’ heeft Youssra als erg pittig ervaren. Ze vertelt over haar ervaringen: “Toen in maart 2020 de scholen 2 weken dicht gingen, kon mijn dag niet meer stuk. Lekker vrij! Na 2 weken wilde ik terug naar school, maar werd de lockdown verlengd en daarna weer. Ik was gewend aan een druk leven, studeren, werken, stages, veel sociale contacten en dat viel ineens allemaal weg. Zat ik in mijn eentje thuis op de bank. Ik miste de drukte, de gezelligheid en de motivatie. Die online lessen maakt niemand blij. Dus toen het weer kon, en we weer naar school mochten, heb ik het ervan genomen. Hopelijk kunnen we komend jaar weer gewoon fysiek les volgen.”

Youssra is pas 20 en werkt nu al fulltime. Ze is een ambitieuze dame die als ze een kans ziet, deze ook pakt. Hoe ze straks alles gaat combineren als ze haar studie weer oppakt in september, is nog even de vraag. “Fulltime werken en school gaat niet lukken. Dus ik ga dan sowieso terug naar parttime. Het zal even zoeken zijn naar de juiste balans. Maar ik hoop wel bij MB-ALL te kunnen blijven werken. Ook op de lange termijn.” Voordat ze zich daarover moet buigen, gaat ze deze zomer vol aan de bak via MB-ALL. En met een beetje geluk zit er nog ergens een leuke vakantie in met vrienden of familie naar een zonnig land. Als de landen niet van geel naar rood en oranje blijven knipperen.