Skip to main content
BlogsJuridisch

Juridisch Avontuur bij MB-ALL: Van Complex tot Gezinsvriendelijk!

Door 3 januari 2024maart 7th, 2024Geen reacties

In een korte blog beschrijft collega en handhavingsjurist Tineke meer over de boeiende wereld van het juridische projecten team bij MB-ALL. Waar Tineke hecht samenwerkt met een gezellig team van adviseurs en juristen. “De rol als jurist en adviseur krijgt een extra dimensie door de diversiteit aan projecten voor verschillende gemeenten.” Elke dag brengt het nieuwe uitdagingen met zich mee.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdedigen van complexe zaken bij een bezwaarschriftencommissie of eenrechter, het adviseren van de burgemeester over de sluiting van een pand wegens een gevonden handelshoeveelheid drugs of gesprekken met inwoners naar aanleiding van een handhavingstraject, waarbij we gezamenlijk zoeken naar mogelijke oplossingen.

Gemeentelijk juridisch werk bij MB-ALL

Iedere gemeente heeft een andere manier van werken, een ander systeem, andere werkprocessen en een andere omgang met collega’s. Bij een kleine gemeente heb je vaak korte lijntjes met de wethouder en de burgemeester en krijg je een verscheidenheid aan werk bij je, waar je zelfstandig aan werkt. Bij een grote gemeente handhaaf je eerder specifiek op één onderwerp en kan je werk meer administratief en coördinerend zijn, omdat er een veelheid aan mensen samenwerkt binnen één handhavingstraject. Ik heb in mijn korte tijd bij MB-ALL zo veel, zo snel geleerd dat ik niet alleen sneller kan schakelen in verschillende situaties, maar ik zie ook mijn expertise groeien en tegelijkertijd mijn kennis breder worden.

Je bent bij MB-ALL allereerst mens en daarna werknemer

Tineke

Werken in het Juridisch projecten team

In het team ‘juridische projecten’ word je niet gedetacheerd, maar werk je vanuit huis, vanuit de gemeente of vanuit het kantoor van MB-ALL. Het grote voordeel is dat je daardoor veel contact hebt met je collega’s bij MB-ALL. Ik heb altijd een team met een diverse specialiteiten achter mij staan waar ik op kantoor snel even mee kan sparren als de zaak meer ingewikkeld wordt of er meerdere interpretaties mogelijk zijn.

Balans tussen werk en gezin

Tot slot ben ik een alleenstaande moeder van drie kinderen, waaronder een tweeling van net vier. Dit is soms al een uitdaging op zich, maar omdat ik er altijd voor kan kiezen om vanuit huis te werken en ik tot een bepaalde hoogte mijn eigen tijden kan indelen, is mijn werk goed te combineren met mijn gezin. Bovendien denkt MB-ALL graag mee als er zich thuis iets voordoet. Je bent bij MB-ALL allereerst mens en daarna werknemer en dat maakt MB–ALL, ondanks dat het bedrijf alsmaar groeit, een echt familiebedrijf!

Ervaar zelf de balans tussen werk en gezin bij MB-ALL! Ontdek onze familiegerichte omgeving en groei mee. Neem contact op met Marie-José Rothoff of Chris Sikkema .