Skip to main content
BlogsOpleidingscentrumvergunningverlening

Keuze voor MB-ALL en groei binnen het vakgebied

Door 4 juni 2024juli 22nd, 2024Geen reacties

We spraken met Samira om te begrijpen waarom het vakgebied van vergunningen zo boeiend is. Met een rechtenstudie als achtergrond en een zoektocht naar wat haar echt blij maakt, vond Samira uiteindelijk haar roeping.

Vroege carrière en zoektocht

Ik herinner me de eerste gesprekken met haar nog goed. De energie was voelbaar door de telefoon. Samen verkenden we de mogelijkheden, en al snel werd duidelijk dat vergunningen een spannende richting voor haar konden zijn.

Eerste opdracht en leren van ervaring

Haar eerste opdracht was meteen een schot in de roos: een bouwproject van 190 woningen. Met de steun en expertise van haar coördinator Jasperina, leerde Samira enorm veel. Het succesvol afronden van zo een groot project was een geweldige ervaring. Inmiddels heeft ze veel meer ervaring opgedaan, waaronder opdrachten met de APV, Bijzondere wetten, Bibob, Wabo en Omgevingswet.

MJ en Samira

Verdieping in de Omgevingswet

Samira wilde haar kennis verder uitbreiden, vooral op het gebied van de Omgevingswet, omdat ze graag diep in juridische vraagstukken duikt. Daarom is ze begonnen aan de opleiding Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht 1, die modules bevat over Besluit bouwwerken Leefomgeving, Persoonlijke effectiviteit en communicatie, en Omgevingsrecht. Vooral de eerste module, die bouwkundige aspecten behandelt, is een uitdaging voor haar rechtenachtergrond, maar ze vindt het ontzettend leerzaam en uitdagend.

Keuze voor MB-ALL en groei binnen het vakgebied

Samira koos destijds voor MB-ALL vanwege de fijne sfeer en het goede gevoel tijdens de gesprekken en op locatie. Eerdere kantoorervaringen hadden haar doen twijfelen, maar gelukkig volgde ze haar gevoel. Ze heeft er nog geen dag spijt van gehad. In korte tijd heeft Samira zich opgewerkt van junior naar professional in het vergunningenvakgebied.

Ben jij geïnspireerd door Samira’s verhaal en overweeg je ook een carrière in het vergunningenvakgebied? Bezoek onze website voor meer informatie over opleidingen en vacatures en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw droom waar te maken.

Zet de eerste stap naar een nieuwe en spannende carrière in het vergunningenvakgebied bij MB-ALL!

Meld je aan voor de Basiscursus Vergunningen op 9 oktober!