Skip to main content
BlogsJuridisch

Linda is gestart als senior jurist bij MB-ALL

Door 19 maart 2021mei 19th, 2021Geen reacties

Wat vliegt de tijd. Op 1 februari 2021 ben ik begonnen als senior jurist bij MB-ALL. Na 18,5 jaar bij de gemeente Hellevoetsluis te hebben gewerkt was het tijd om mijn vleugels uit te slaan. Eigenlijk had ik geen plannen om van baan te veranderen en wilde ik alleen een concept vacaturetekst voor de gemeente toetsen op het internet. Ik zag de vacature voor senior jurist bij MB-ALL. Als je interesse had, mocht je je cv opsturen. Zogezegd, zo gedaan.

 

Ik had er geen enkele verwachting bij en was dan ook best verrast dat Margot de volgende dag belde. Na een leuk spontaan gesprek hebben we afgesproken dat ik een week later kennis zou maken met Hans Westerhoven om te horen hoe het is om als jurist in de detachering te werken bij MB-ALL. Ook dit gesprek was erg leuk, mede omdat ik Hans in 2003 als eens had ingehuurd voor een klein project bij Hellevoetsluis. Na deze leuke gesprekken kreeg ik toch het idee dat ik wel graag bij MB-ALL wilde werken om mijn vleugels uit te slaan. Het laatste gesprek heb ik mede op mijn eigen verzoek op kantoor gevoerd. De eerste gesprekken waren via Teams. Best vreemd om in je makkelijke pak in je studeerkamer gesprekken te voeren over de toekomst van je carrière. Ook dit laatste gesprek met Jeroen en Lies was erg leuk. De sfeer op kantoor voelde goed en de mogelijkheid om diverse soorten opdrachten uit te kunnen voeren hebben me uiteindelijk over de streep getrokken.

“Ik had nog geen idee hoe het werkt in de detachering en bij sommige opdrachten had ik niet direct het idee dat het iets voor mij was. Ik vond het heel fijn om te ervaren dat ik dat kon aangeven zonder iemand teleur te stellen.”

De aanloop naar mijn eerste werkdag vond ik best spannend. Er werden suggesties gedaan voor opdrachten. Ik had nog geen idee hoe het werkt in de detachering en bij sommige opdrachten had ik niet direct het idee dat het iets voor mij was. Ik vond het heel fijn om te ervaren dat ik dat kon aangeven zonder iemand teleur te stellen. Uiteindelijk heb ik twee gesprekken met potentiële opdrachtgevers gevoerd. Allebei leuke gesprekken en er kon gekozen worden waar ik aan de slag kon. Het is de gemeente Krimpenerwaard geworden waar ik tot 1 juli 2021 als juridisch adviseur aan de slag ben. De werkzaamheden zijn divers en het is een leuke uitdaging om je weg te vinden in een nieuwe organisatie. Ik ervaar de collega’s als behulpzaam en sociaal.

Om ook de collega’s bij MB-ALL een beetje te leren kennen kom ik af en toe naar kantoor. Fijn om collega’s te zien en te genieten van de lunch die door Jeffrey met zoveel liefde voor ons wordt gemaakt. Inmiddels heb ik toch een aardig aantal collega’s live gezien en van de sfeer van het bedrijf kunnen proeven. Voor mij was het belangrijk om me toch onderdeel te voelen van een groter geheel en daar had ik ook wel wat zorgen over. Nu voel ik me steeds meer onderdeel van MB-ALL. Hoe dat komt? Door de kleine dingen die ertoe doen. Het ontvangen van post in de brievenbus met een nieuwe uitdaging (ook al ben ik niet fanatiek gaan (touwtje)springen, sorry!!), het medeleven met een zieke collega en de updates die we daarover krijgen. Het ontmoeten van collega’s bij webinars om met elkaar onze kennis te vergroten, maar ook de leuke online activiteiten die worden georganiseerd. Ik kan wel zeggen dat ik mijn plek gevonden heb!

Linda Bel

Senior jurist bij MB-ALL