Skip to main content
BlogsJuridischSociaal domein

Sophia: Aan de slag als manager Zorg en Veiligheid

Door 28 augustus 2023augustus 31st, 2023Geen reacties

Op 1 juni is collega Sophia gestart bij MB-ALL als Manager Zorg en Veiligheid. Met enthousiasme deelt ze haar ervaring met MB-ALL en haar detacheringsopdrachten. ” Een eerste werkdag blijft spannend en brengt altijd een beetje het schoolplein gevoel terug: “Hoe zal het zijn?”

Wereld van detachering

Ik viel volledig met mijn neus in de boter, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze op hun eerste werkdag om half elf in de ochtend een glaasje (alcoholvrije!) champagne in hun hand hadden om te vieren dat hun nieuwe werkgever verkozen is tot “Best Workplace”? Als je goed kijkt, zie je mij op de foto achter in een beetje gegeneerd lachen, want een enorme bijdrage heb ik daar natuurlijk (nog) niet aan geleverd! De toon was gezet en mijn eerste werkdag bleek een warm bad. Leuke, aandacht- en betekenisvolle gesprekken en een warm gevoel van welkom. In de weken die volgden, waarin ik kennismaakte met de wereld van detachering, veranderde dat niet.

Domein Zorg en veiligheid

Het meest opvallende tot nu toe, is dat ondernemingszin binnen de domeinen zorg en veiligheid, door MB-ALL enorm wordt gestimuleerd. Vanuit ervaring binnen de domeinen weet ik dat dat elders niet altijd het geval is. Opererend en denkend vanuit een gevoel van schaarste, gebrek en probleemvisie, gaat de creativiteit zachtjes ten onder. Terwijl deze in onze werkvelden in dit stadium heel, heel hard nodig is om tot oplossingen te komen.

De wereld en ook de systemische wereld lijkt steeds complexer te worden en in deze werkelijkheid is de creatieve en kritische ondernemer, denker En doener, een verademing.

Andere kijk op detachering

Leek het leven als gedetacheerde een vrij eenzaam bestaan, dan moet ik daar nu op terug komen. Al snel werd ik uitgenodigd om mee te denken met collega’s en samen een bijdrage te leveren op verschillende projecten. Ook over mijn eigen opdracht kan ik sparren, zo zijn de “wicked problems” waarmee we in ons werkveld te maken krijgen een gedeelde uitdaging en dat werkt!

Bekijk wat we kunnen oppakken binnen het sociaal domein