Skip to main content
BlogsBOA's

MB-ALL als springplank: van kapper naar BOA en doorstromen naar de politie. Het kan!

Door 9 juni 2021juli 1st, 2021Geen reacties

“Dit was een ‘once in a lifetime opportunity’ die ik met beide handen heb aangepakt!”

Esmee besloot in 2020 om het roer om te gooien. Ze had een eigen kapperszaak, maar was de passie voor het vak wat kwijtgeraakt. Tegelijkertijd kreeg ze steeds meer interesse in de veiligheidsbranche. Na een tijd van wikken en wegen, heeft ze de knoop doorgehakt en heeft ze de deuren van haar kapsalon definitief gesloten. Esmee vertelt over haar carrièreswitch.

 

“Om mij wat verder te verdiepen in de weg naar de veiligheidsbranche, ben ik eerst naar een informatieavond van de politieacademie geweest. Dit heeft mij over de streep getrokken. In hoeverre weet ik of dit écht is wat ik wil? Het is een grote stap, een flinke carrièreswitch én een twee jaar durende opleiding. Een omscholing naar BOA leek mij de perfecte start. Na wat speurwerk kwam ik al snel uit bij MB-ALL en heb ik mij aangemeld voor één van de selectiedagen en mocht ik de opleiding in. De BOA opleiding duurde voor mij tien weken, één dag in de week klassikaal les en de overige dagen thuis aan de slag. De theorie is pittig en tien weken is kort, dus thuis studeren is een must!

Na deze periode deed ik examen, theorie en praktijk. Met mijn BOA-getuigschrift op zak kon ik vrij snel aan de slag bij mijn eerste baan als BOA Domein 1, bij de gemeente Bergen op Zoom. Ik ben terecht gekomen in een leuk team, waar ik ontzettend veel geleerd heb. Een aantal keer per jaar kwam mijn projectbegeleider, Niko, kijken hoe mijn loopbaan tot dusver ging. Mijn laatste gesprek was net voor oud en nieuw. Niko vroeg naar mijn toekomstambities. Hierop gaf ik aan dat ik uiteindelijk graag naar de politie zou willen gaan.

Niko vertelde mij over een compleet nieuwe pilot, een samenwerking tussen MB-ALL en de politie. Ik zou een jaar meelopen als Assistent Wijkagent en de kans krijgen om een stukje ervaring opdoen en om een kijkje te nemen in de keuken van de politie. Na dat jaar zou ik goed voorbereid kunnen solliciteren bij de Politieacademie. Dit was een ‘once in a lifetime opportunity’ die ik met beide handen heb aangepakt!

Ik kijk positief terug op mijn tijd bij MB-ALL. Ik kan MB-ALL aan iedereen, die de ambitie en motivatie heeft om in de veiligheidsbranche te werken, van harte aanbevelen. Het is voor mij een goede start van mijn nieuwe carrière geweest! Ik ben MB-ALL erg dankbaar voor de begeleiding bij mijn carrièreswitch en de kansen die ik gekregen heb. En of ik het kappersvak wel eens mis? Nee! Ik zit helemaal op mijn plek binnen!

Een baan midden in de samenleving!

Ben je empathisch, integer en sociaal? Wil jij graag met mensen werken, wil je bijdragen aan meer leefbaarheid, kan je meeveren en ben je zelfverzekerd? Dan zou het werk als BOA jou zeker passen. Lees alles over onze BOA opleiding en meld je aan voor de selectiedag. Én wie weet heb jij binnenkort een super leuke baan waarin je midden in de samenleving staat!