Skip to main content
BlogsBOA's

MB-ALL student Michael over de BOA Basisopleiding

Door 2 januari 2020april 20th, 2021Geen reacties

Mijn naam is Michael Hofman. Ik ben 31 jaar oud en kom uit Harderwijk. Ik wil jullie graag vertellen hoe het is om aan de BOA Basisopleiding (Handhaver domein 1) te beginnen bij MB-ALL.

Ik heb voordat ik aan deze opleiding begon gewerkt als assistent bedrijfsleider op een kartbaan en heb uiteindelijk toch de stap durven maken om handhaver te worden. Iets wat voor mij (stiekem) bijna onmogelijk leek. Voordat dit avontuur begon moest ik natuurlijk een sollicitatie met motivatiebrief sturen naar MB-ALL. Na een hoop geknutsel heb ik deze opgestuurd en werd ik meteen teruggebeld om voor een eerste gesprek langs te komen.

Tijdens de toelatingsdag kreeg ik de kans om mijzelf te laten zien en een hoop vragen te kunnen stellen aan de recruiters van MB-ALL. Ik voerde een aantal leuke gesprekken, deed een sporttest en maakte als afsluiter een leuke psychologische test. Na twee dagen werd ik gebeld door MB-ALL met het nieuws dat ik alles had gehaald! Ik mocht beginnen aan de opleiding.

Samen met een groep van 13 medestudenten begon ik aan de opleiding, met André als onze instructeur. Omdat alles door MB-ALL zelf wordt georganiseerd en MB-ALL veel opdrachtgevers heeft, is er voor mij een enorme kans om na deze opleiding meteen aan de bak te kunnen.

Als je de juiste begeleiding hebt en echt wat wil bereiken dan kom je er, hoe dan ook!

Inmiddels zijn we nu een aantal weken verder en heb ik in de tussentijd ook nog het ‘Regeling, Toetsing en Geweldbeheersing’ (RTGB) certificaat gehaald. De cursus hiervoor liep mooi tussen de standaardopleiding door, waardoor ik nog sneller ben voorzien van de juiste diploma`s en certificaten. De RTGB cursus vond ook plaats in Utrecht bij MB-ALL en werd ook verzorgd door onze instructeur André. Ideaal!

De BOA basis opleiding is een thuisstudie. Maar je moet minimaal 1x per week naar MB-ALL om de stof klassikaal door te nemen en oefentoetsen te maken. Zo blijft de stof wel het beste hangen en krijg je een leuke band met je medestudenten, met wie je uiteindelijk ook samen gaat werken.

Afgelopen woensdag was het al zo ver! Het examen bij EXTH van het grootste gedeelte, het welgevreesde examen rechtskennis. 50 vragen van 7 hoofdstukken op een computer gezellig met z`n alle in een groot lokaal. Na een aantal weken blokken en dagen lang in een bibliotheek doorgebracht te hebben (omdat je thuis van alles doet behalve leren), heb ik en een hoop van mijn mede studenten alles in één keer gehaald! Ik had veel verwacht maar niet dat ik dit onderdeel in één keer zou gaan halen. Zo zie je maar, Als je de juiste begeleiding heb en echt wat wil bereiken dan kom je er, hoe dan ook!

Tussen deze leuke opleiding door ben ik ook al een aantal keer ingezet door MB-ALL als toezichthouder. Dit is een hele leuke ervaring en je leert tijdens deze opleiding al een hoop in de praktijk. Zo heb ik een avonddienst meegedraaid met Handhaver Niek in Landsmeer, een dag gecontroleerd als undercover handhaver in het centrum van Amsterdam (controle op proppers bij de rondvaartboten) en heb ik ervaring opgedaan op het Leidseplein als fietscoach.

Op 5 juni heb ik mijn laatste examen; gespreks- en benaderingstechnieken en de combi-bon. Daarbij ga je eerst twee keer een rollenspel doen met een acteur over een tweetal overtredingen en daarna mag je aan de hand van een aantal gegevens een proces-verbaal op gaan maken. Zodra ik deze ook nog in de pocket heb, ben ik helemaal klaar en gaat het echte avontuur beginnen.

Van iets wat voor mij onmogelijk leek te zijn is toch door MB-ALL allemaal binnen twee maanden realiteit geworden. Over een week ben ik een volwaardig opgeleide handhaver.

Ik ben er klaar voor! Jij ook? Ga de uitdaging aan het wacht niet met je eerste stap naar een mooie toekomst!