Skip to main content
BlogsJuridisch

Monique: Van Lifestyle Coach naar Accountmanager

Door 13 november 2023november 16th, 2023Geen reacties

Sinds kort is Monique gestart bij de afdeling Veiligheid en Fysieke Leefomgeving, als accountmanager. “Dankzij een goede vriendin en collega Tineke kwam ik bij MB-ALL terecht. Tineke vertelde in geuren en kleuren over de kennis die ze op gedaan heeft, het hechte team en de plek waar ze zichzelf kan ontwikkelen. Het maakte mij nieuwsgierig.” In deze blog verteld Monique meer over haar carrièreswitch.

Lifestyle Coach

Waarschijnlijk denk je nu waarom deze carrière switch? Als manager van 2 lifestyle studio’s stond ik zelf ook regelmatig op de werkvloer als Lifestyle coach. Een belangrijk onderdeel van deze functie is vertrouwen.

Mijn taak was mensen coachen naar een gelukkiger en gezonder leven. Niet alleen voor hen maar ook voor de mensen om hen heen. Zo streef je naar een gelukkigere samenleving. Dat pad is voor iedereen anders. Ieder persoon is uniek. Vaak vragen bezoekers om geholpen te worden bij het afvallen. Door de opvolgende coaching gesprekken blijkt diegene helemaal niet deze doelstelling het allerbelangrijkste te vinden in het leven. Zij willen bijvoorbeeld, meer zelfvertrouwen en denken dit te bereiken door een proces van afvallen te gaan starten. Zo komen wij stapje voor stapje uit bij het hogere doel. Je helpt iemand weer gelukkig te laten zijn en ziet hen groeien in het leven. Samen kijk je welke doelstellingen realistisch zijn. En zo bouw je stap voor stap samen aan een plan van aanpak.

Zelf ontwikkeling

Het boek “Think and Grow Rich van Napoleon Hill”, heeft mij aan het denken gezet.Het neemt je mee in de strategieën voor een succesvol en voldaan leven. Ik stelde mijzelf de vraag waar sta ik over 1, 5 of 10 jaar. Vanuit dit perspectief ben ik een plan gaan schrijven, want het grootste deel van je leven breng je werkend door. Waarom dan niet jezelf ontwikkelen? Hier krijg ik immers weer nieuwe energie van. Wetende waar mijn kwaliteiten liggen doorvragen en goed kunnen luisteren. Zo kwam ik uit op de functie accountmanager!

Voetsporen van een accountmanager

Mijn vader werkte zijn leven lang als accountmanager voor verschillende bedrijven. 2 jaar lang hebben wij samen mogen werken. Waar ik op jonge leeftijd al veel van hem mocht leren. Helaas is mijn vader aan de gevolgen van COVID overleden. Maar wat is er nu niet mooier dan in de voetsporen van je vader te kunnen treden. Wat zal hij trots op mij zijn!

Een warm welkom bij MB-ALL

Mijn reis naar MB-ALL begon door een goed gesprek met mijn vriendin Tineke. Zij vertelde vol enthousiasme over MB-ALL. De kennis die ze op gedaan heeft, het hechte team en de plek waar ze zichzelf kan ontwikkelen maakte dat ik nieuwsgierig werd. Het balletje begon te rollen en zo kwam ik in gesprek met MB-ALL. Toen ik eenmaal op gesprek kwam, voelde dit als een warm welkom. Nu heb ik in de eerste dagen al veel kennis kunnen op doen. Iedere collega draagt een steentje bij en zorgt voor een prettige werksfeer. Vele heb ik al mogen ontmoeten, maar er zullen er vast nog velen volgen. Ik kijk uit naar een leerzame toekomst bij MB-ALL en dat ik snel mooie projecten mag aandragen!

Bekijk onze juridische diensten