Skip to main content
BlogsBOA'sOpleidingscentrum

Vanuit de kinderopvang naar handhaving: het verhaal van BOA Openbaar Vervoer Anna

Door 22 mei 2024juni 4th, 2024Geen reacties

Iedereen komt op een bepaald moment in zijn leven op een kruispunt te staan waar belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Voor Anna was dit moment nadat ze na 14 jaar haar carrière in de kinderopvang beëindigde. Haar reis naar een nieuwe uitdaging bij MB-ALL is er een van doorzettingsvermogen en passie. Hier deelt ze haar verhaal.

Van kinderopvang naar MB-ALL

Anna heeft 14 jaar in de kinderopvang gewerkt. Na een reorganisatie kreeg ze de mogelijkheid om een nieuw pad te kiezen. Ze koos ervoor om haar carrière elders voort te zetten. Een toenmalige collega raadde haar aan om bij MB-ALL te kijken, waar haar zus met veel plezier werkte. Anna bezocht een open avond van MB-ALL in januari en was meteen enthousiast, van kinderopvang naar handhaving!

Een langgekoesterde wens

Sinds haar 16e had Anna de ambitie om in een uniform beroep te belanden. Hoewel ze er destijds nog niet klaar voor was, bleef deze wens altijd sluimeren. Na enkele opleidingen in welzijn en meerdere jaren werkervaring, besloot ze toch haar droom na te jagen. Ze ondernam de stappen om toegelaten te worden tot de politieacademie, haar eerste tussenhalte? De handhaving! Wat veel mensen niet weten is dat de handhaving van tegenwoordig de politie van vroeger is. Hunkerend naar deze praktijkervaring zette zij de stap naar onze basis opleiding handhaver!

De omschakeling naar handhaving

Anna schreef zich in voor een opleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Tijdens deze periode kampte ze met gezondheidsproblemen door stress van haar vorige baan, maar dankzij fysiotherapie en een gezonde dosis doorzettingsvermogen kon ze haar opleiding succesvol afronden. Ze vond de studie uitdagend, maar genoot ervan om nieuwe kennis op te doen.

De eerste werkervaringen

Na het behalen van haar diploma, begon Anna met haar nieuwe baan. Ze werkte in toezicht- en handhavingsrollen in verschillende recreatiegebieden en had gemengde gevoelens over haar ervaringen. Hoewel ze sommige taken minder interessant vond, zoals het toezicht in Spaarnwoude en Twiske, genoot ze van de variatie en de mogelijkheid om zich comfortabel te voelen in haar uniform.

Een nieuwe uitdaging in het openbaar vervoer

Een onverwachte kans diende zich aan toen ze betrokken raakte bij toezicht in het openbaar vervoer. Ondanks haar aanvankelijke terughoudendheid, vond Anna dit werk uiteindelijk erg leuk en bevredigend. Ze waardeerde vooral de snelheid en de directe aanpak die hierbij kwamen kijken.

Blijven groeien en leren

Anna heeft nog steeds ambities en is momenteel bezig met verdere opleidingen. Ze ziet deze stappen als een manier om haar vaardigheden te verbeteren en zich verder te ontwikkelen binnen haar nieuwe carrière. Ze waardeert de ondersteuning en begeleiding die ze bij MB-ALL krijgt en voelt zich hier op haar plek.

Van kinderopvang naar handhaving en door!

Anna’s verhaal is er een van moed en doorzettingsvermogen. Ze toont aan dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan en je dromen te volgen. Haar transitie van de kinderopvang naar handhaving bij MB-ALL is een inspirerend voorbeeld voor iedereen die overweegt om een carrièreswitch te maken. Ze moedigt anderen aan om deze stap te zetten en te profiteren van de ondersteuning en kansen die organisaties als MB-ALL bieden.

Ben jij geïnspireerd door Anna’s verhaal en overweeg je ook naar een carrière in het openbaar vervoer? MB-ALL biedt uitgebreide ondersteuning en opleidingen om je klaar te stomen voor een succesvolle carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar. Bezoek onze voor meer informatie over opleidingen en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw droom waar te maken.

Zet de eerste stap naar een nieuwe en spannende carrière als BOA bij MB-ALL!

Lees meer over het boa bak