Skip to main content
BlogsBOA'sOpleidingscentrum

Voorheen Koelmonteur maar nu aan de slag als BOA

Door 27 november 2023februari 16th, 2024Geen reacties

Rochiandric Eleonora, een inspirerende deelnemer van het BOA COMPLEET programma, maakte de gedurfde overstap naar het BOA- vak. Voordat hij bij MB-ALL terecht kwam, werkte hij als koelmonteur. Hij onderhield koelsystemen en installeerde airco’s voor boerenbedrijven. Daarnaast zet hij zich met veel plezier in als vrijwilliger bij de brandweer.

Ondanks zijn voldoening bij de brandweer, was dit niet genoeg. De behoefte om zich meer in te zetten voor de maatschappij leidde tot een carrièreswitch. Zijn sollicitatie bij de politie verliep anders dan verwacht. Een brandweer collega had het idee voorgesteld om als BOA aan de slag te gaan. Het idee begon te groeien. Via deze collega ontdekte hij MB-ALL en solliciteerde direct.

Het BOA COMPLEET programma

Aan het begin van het BOA COMPLEET programma was het enger dan gedacht. De docenten hanteerden een effectieve lesmethode, wat vooral van pas kwam tijdens de examens. Dankzij de hechte groep en medestudenten maakte de ervaring nog waardevoller. Het vak RTGB was zijn favoriet, waarbij de focus werd gehouden op bewegen en aanhoudingstechnieken.

Uitdaging

Voor Rochiandric was het opstellen van een Proces-verbaal een uitdaging, waarbij het perfectioneren van de juiste bestanddelen en waarnemingen hierin cruciaal waren. Na het programma ontving hij al voorstellen voor functies bij verschillende gemeenten. Zijn keuze viel op de gemeente Amsterdam waar hij eerst aan de slag gaat als Toezichthouder en na 3 maanden wordt beëdigd tot BOA.

Een positieve review over MB-ALL kon niet achterblijven. Rochiandric prijst over de vriendelijkheid van het team, het luisterend oor en de actieve betrokkenheid!  “Voor iedereen die als BOA wil werken, met of zonder getuigschrift, is zijn advies duidelijk:

Meld je aan bij MB-ALL! Waar je niet alleen een carrière vindt, maar ook een warme community.

Rochiandric

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Wil jij of ken jij iemand die wil bijdragen aan de veilig en leefbaarheid van Nederland? Zet de eerste stap naar een nieuwe carrière als BOA!

Ontdek meer over het BOA compleet programma