Jouw carrière als jurist bij MB-ALL

Susanna Huisma

“Door de afwisseling tussen projectmatig werken en detachering zit ik niet vast in een bepaalde denk- of werkwijze. Ik kijk telkens samen met de opdrachtgever naar wat de beste oplossing is.

Van elke opdracht, of het nu een detacheringsopdracht is of een uitdagend project op kantoor voor een gemeente, leer ik weer veel en kan ik me verder ontplooien.”

Lees meer

Wij zijn dé specialist in handhaving!

MB-ALL is dé kennisspecialist op het gebied van handhaving en toezicht; MB-ALL is de enige handhavingsautoriteit in Nederland welke uitsluitend werkt voor gemeenten en omgevingsdiensten. Met meer dan 130 opdrachtgevers als solide basis zijn wij uitgegroeid tot marktleider op het gebied van handhaving van veiligheid en leefbaarheid in Nederland.

Wij bieden vanwege onze sterke handhavingsspecialisatie een zeer hoog kennisniveau en een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. MB-ALL is gespecialiseerd op alle onderdelen van handhaving; het ontwikkelen van beleid, juridische en administratieve afwikkeling en het houden van toezicht op de naleving van wet- en regelgeving.

Wij zijn een organisatie waar handhavingsspecialisten hun kennis kunnen toepassen, verbreden en verdiepen én waar wij onze klanten voor ieder handhavingsprobleem een maatwerkoplossing bieden.

Bekijk onze video om te zien wat het werken als jurist bij MB-ALL inhoudt!

Seminar invordering dwangsommen en kostenverhaal 19 april

In april houdt MB-ALL weer een seminar voor juristen. Ditmaal nemen Handhavingsjuristen Tim Mol en Mustafa Erdogan met jou door hoe invordering van verbeurde dwangsommen en kostenverhaal in zijn werk gaat. Zo komt onder meer aan de orde welke besluiten moeten worden genomen, welke rechtsmiddelen hiertegen openstaan en wat te doen bij dreigende verjaring van de vordering.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ik werk als handhavingsjurist bij een gemeente en zoek een nieuwe uitdaging

Wij kunnen jou die nieuwe uitdaging bieden! MB-ALL is een kennisorganisatie op het gebied van handhaving. Specialistische handhavingskennis opgebouwd in de afgelopen jaren doordat wij vooral werken op projectbasis, in plaats van alleen detachering. Juristen bij MB-ALL werken aan inhoudelijk uiteenlopende handhavingsopdrachten voor gemeenten en omgevingsdiensten. Hierdoor vergroten onze juristen hun eigen kennis en blijft het werk vanwege de afwisseling uitdagend.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Je werkt uit naam van MB-ALL uitsluitend voor een of meerdere gemeenten, zodat je ook eens in de keuken van een andere gemeente kunt kijken en je ontdekt wat er zoal bij de verschillende gemeenten leeft.
 • Je werk bestaat uit een combinatie van werken voor een specifieke opdrachtgever en werken op kantoor van MB-ALL aan verschillende projecten waarin meerdere handhavingsdisciplines ieder hun eigen aandeel leveren.
 • Je gaat fulltime aan de slag op het kantoor van MB-ALL en houdt je bezig met inhoudelijk verschillende handhavingsdossiers of -projecten.
 • Of wat dacht je bijvoorbeeld van onze bestuursrechtpraktijk: de meest uiteenlopende bestuursrechtelijke vragen komen aan bod. Je stelt adviezen op of vertegenwoordigt de gemeente c.q. omgevingsdienst in specifieke zaken.
 • Indien gewenst dan bemiddelt MB-ALL je naar een andere gemeente of omgevingsdienst.

MB-ALL is de kennisspecialist van Nederland op het gebied van handhaving; MB-ALL is de enige handhavingsautoriteit in heel Nederland die zich uitsluitend bezig houdt met totaaloplossingen binnen de handhaving zoals beleid, toezicht en juridische ondersteuning en -afwikkeling. MB-ALL heeft jarenlange ervaring bij tientallen gemeenten in heel Nederland met allerlei verschillende projecten en dossiers op het gebied van handhaving. MB-ALL beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en handhavingsspecialisten. Kortom, wij bieden je zowel verbreding als verdieping in je eigen vakgebied.

Ik ben een ervaren handhavingsjurist en zoek naar verdieping

Je bent bij MB-ALL aan het juiste adres! Wij bieden hoogwaardige vakkennis, loyaliteit, ontwikkeling, zekerheid en flexibiliteit.

MB-ALL is dé kennisspecialist van Nederland op het gebied van handhaving; MB-ALL is de enige handhavingsautoriteit in heel Nederland en bovendien werken wij uitsluitend voor de overheid. De juristen van MB-ALL behandelen inhoudelijk zeer uiteenlopende handhavingsopdrachten. Hierbij kun je denken aan het behandelen van dossiers en portefeuilles, het geven van advies, het opstellen van specifiek handhavingsbeleid, het vertegenwoordigen van een gemeente in een bestuursrechtelijke procedure of het uitvoeren van (grote) projecten waarbij zowel beleid als ook de uitvoering door ons worden gedaan. Indien nodig dan werken we in teams met vakspecialisten uit andere disciplines, uiteraard alles op het gebied van handhaving en werkzaam bij ons eigen bureau. Doordat we bij MB-ALL al jaren voornamelijk werken op projectbasis (in plaats van alleen op basis van detachering) zijn wij een kennisorganisatie met een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Juristen bij MB-ALL werken aan inhoudelijk uiteenlopende handhavingsopdrachten voor verschillende opdrachtgevers. Hierdoor vergroten onze juristen hun eigen kennis en blijft het werk vanwege de afwisseling uitdagend.

Voorbeelden van afwisseling zijn:

 • Bijvoorbeeld een paar dagen per week detachering bij een gemeente of omgevingsdienst aangevuld met adviesdossiers uit onze bestuursrechtpraktijk of juist alleen werken vanuit ons kantoor in Maarssen waar je zorgt dat een handhavingsproject van A tot Z wordt uitgevoerd.
 • Misschien wil je ook ervaring opdoen als leidinggevende, projectleider van een groot project of juist je ervaring als specialist delen met een startende jurist. MB-ALL heeft juristen in dienst op allerlei niveau en wil graag (startende) juristen kansen geven zich te ontwikkelen door ze te koppelen aan ervaren specialisten.

Samen zoeken we passende en uitdagende opdrachten uit, zodat je werk interessant en afwisselend blijft.

In onze organisatie is iedereen uitsluitend bezig met handhaving. Dit geeft je de kans om met allerlei verschillende vakgenoten over ieder denkbaar onderwerp van handhaving te praten, discussiëren of nieuwe oplossingen te bedenken. Wij beschikken namelijk ook over gespecialiseerde toezichthouders, zodat we totaaloplossingen kunnen bieden aan onze klanten.

Kortom, wij bieden vanwege onze sterke specialisatie een zeer hoog kennisniveau en een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Kennisuitwisseling in combinatie met, als gevolg van jarenlange praktijkervaring, duidelijke processen en werkwijzen geeft onze juristen een goede basis om op hun vakgebied op een professionele manier te werken aan handhavingsoplossingen.

Ik werk als ZZP-er en wil graag hetzelfde afwisselende werk doen, maar dan in dienstverband

Bij ons krijg je afwisselend werk in combinatie met zekerheid! MB-ALL heeft verspreid in heel Nederland opdrachtgevers met inhoudelijk allerlei verschillende soorten handhavingsvragen. Het werk bij MB-ALL is niet anders dan dat je als ZZP-er werkt, maar je hebt wel een veel grotere keuzemogelijkheid om het werk interessant, uitdagend en afwisselend te houden zonder dat je daarbij het ondernemersrisico hebt. Bijkomend voordeel is dat je je eigen ontwikkeling beter kunt plannen door ook eens wat anders uit te proberen met hulp van je collega vakspecialisten.

MB-ALL biedt je een heel scala aan mogelijkheden zoals detachering, totaalprojecten met verschillende handhavingsdisciplines, dossierbehandeling in de bestuursrechtpraktijk, leiding geven en mentorschap. Misschien wil je je verder specialiseren of juist verbreden.

In onze organisatie is iedereen uitsluitend bezig met handhaving. Dit geeft je de kans om met allerlei verschillende vakgenoten over ieder denkbaar onderwerp van handhaving te praten, discussiëren of nieuwe oplossingen te bedenken. Wij beschikken namelijk ook over gespecialiseerde toezichthouders, zodat we totaaloplossingen kunnen bieden aan onze klanten.

Kortom, wij bieden vanwege onze sterke specialisatie een zeer hoog kennisniveau en een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Kennisuitwisseling in combinatie met, als gevolg van jarenlange praktijkervaring, duidelijke processen en werkwijzen geeft onze juristen een goede basis om op hun vakgebied op een professionele manier mee te werken aan handhavingsoplossingen.

Ik ben een startende jurist bestuursrecht

Gefeliciteerd, je hebt de opleiding Staats- en Bestuursrecht met succes afgerond! Tijd dus om ervaring op te gaan doen in de praktijk.

MB-ALL biedt traineeships waarbij je onder begeleiding van ervaren vakgenoten kennis en ervaring op kunt doen. Het eerste half jaar wordt je ingezet op kantoor, maar ook bij de opdrachtgever. Je werkt weliswaar zelfstandig, maar kunt ieder moment terugvallen op de kennis van een vakspecialist. Op deze manier kun je zelf ontdekken waar je kracht ligt en wat je het meest aanspreekt.

 • Je start bij ons op kantoor waar je wordt gekoppeld aan een ervaren handhavingsjurist. Hij of zij is je mentor bij wie je terecht kunt met al je vragen. Je werk bestaat uit het op kantoor behandelen van eigen handhavingsdossiers.
 • Na enkele maanden koppelen we je aan een opdrachtgever waar je onder begeleiding van een ervaren handhavingsjurist van MB-ALL meewerkt aan een project.
 • Vervolgens ga je aan de slag bij een andere opdrachtgever, zodat je het verschil ziet tussen de verschillende gemeenten of omgevingsdiensten en hun werkwijze.
 • Uiteindelijk wordt er met jou overlegt waar je kracht en je valkuilen zitten en hoe je het best tot je recht komt: op kantoor, bij een of meerdere gemeente of een combinatie hiervan. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende projecten en dossiers. Misschien wil je je verder specialiseren of juist verbreden.

Kortom, wij bieden je een afwisselend leer-werktraject in een team van vakgenoten waar kennisuitwisseling en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. MB-ALL is dé kennisspecialist op het gebied van handhaving. Wie wil er nou niet zijn/haar carrière beginnen bij de nummer 1 in Nederland op dit vakgebied?

“MB-ALL heeft een brede groep handhavingsspecialisten. We bieden dus niet zomaar één persoon aan, maar een team. Hierdoor ontstaan de beste oplossingen. Deze integrale benadering maakt dat ik hier met veel plezier werk.”

David Volmer

Senior jurist handhaving

Contact

Margot Schuijff

Margot Schuijff

Recruiter (Juridisch)

T. 06 – 82 31 45 79

E. margot@mball.nl

Maak ook deel uit van onze kennisorganisatie

Handhavingsjuristen MB-ALLMB-ALL hecht veel waarde aan zowel het up-to-date houden van de vakkennis als kennisontwikkeling van haar juristen. Dit doen wij door regelmatig kennisbijeenkomsten voor onze juristen te organiseren. Ook de juristen die uitsluitend op detacheringsbasis bij onze klanten werken zijn hierbij aanwezig. Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere veranderende wetgeving, verwachte ontwikkelingen en veranderingen in de toekomst en casussen uit de praktijk besproken. Er worden sprekers uitgenodigd en er is tijd om met collega vakgenoten te spreken over zaken die op dat moment de aandacht verdienen.

Naast deze bijeenkomsten hebben al onze juristen altijd toegang tot onze MB-ALL bibliotheek. Hier vinden zij alle door de jaren heen opgebouwde vakkennis. Hierbij kun je denken aan veel gebruikte modellen, standaard documenten, casuïstiek en alle artikelen en boeken gepubliceerd door onze eigen juristen.

Voor directe vakinhoudelijke vragen of probleemstellingen van onze juristen die dagelijks in het veld bezig zijn, bieden wij intervisie met collega-juristen uit de bestuursrechtpraktijk van MB-ALL.

MB-ALL groeit hard. Daardoor zijn wij doorlopend op zoek naar juridische collega’s! Wij bieden jou:

Vacatureservice

Meld je via bovenstaande knop aan voor onze Vacatureservice. Na aanmelding ontvang je per e-mail nieuwe vacatures in de door jou opgegeven functiegroep.

Over MB-ALL

MB-ALL is dé partner van meer dan 130 gemeenten en omgevingsdiensten bij de handhaving van veiligheid en leefbaarheid. Bij ons werken dagelijks ruim 150 juristen, toezichthouders, Buitengewoon Opsporingsambtenaren en DHW controleurs aan oplossingen voor onze opdrachtgevers. Dit doen we op project- en detacheringsbasis.