Skip to main content

Doe mee aan het kennisontbijt over de Omgevingswet en leer hoe je deze wetgeving kunt vertalen naar praktische toepassingen. Tijdens dit evenement delen experts uit het veld waardevolle inzichten, praktische tips en best practices om je te helpen de impact van de Omgevingswet te begrijpen en te benutten.

Of je nu een professional bent in de ruimtelijke ordening, vergunningverlening, handhaving of beleidsvorming, dit kennisevent biedt waardevolle kennis en inspiratie om je voor te bereiden op de implementatie van de Omgevingswet en om effectief te kunnen opereren in het veranderende landschap van de Nederlandse wet- en regelgeving.

Waar kun je aan denken als je het hebt over handhaving onder de omgevingswet:

  • Omgevingsplan in plaats van bestemmingsplan: BOA’s zullen rekening houden met het omgevingsplan in plaats van het bestemmingsplan, wat kan leiden tot verschillen in handhavingspraktijken op basis van nieuwe regels en voorschriften.
  • Focus op preventie en participatie: BOA’s zullen meer betrokken zijn bij het voorkomen van milieuovertredingen door middel van vroegtijdige betrokkenheid bij plannen en vergunningen.
  • Lokale afwegingen en maatwerk: De wet geeft ruimte voor lokale afwegingen, waardoor BOA’s meer flexibiliteit hebben om handhaving aan te passen aan lokale omstandigheden en prioriteiten.
  • Digitalisering van handhavingsprocessen: BOA’s zullen digitale middelen gebruiken voor het registreren van overtredingen, communicatie en opvolging van handhavingsacties, waardoor handhaving efficiënter wordt.

Evenementdatum: 8 mei 2024

Programma van het kennisontbijt:

8:00 uur:
Inloop en ontbijt

8:30 uur:
Susanna Huisma, Strategisch juridisch adviseur fysieke leefomgeving
Ontdek wat de omgevingswet inhoudt en wat dit betekent voor de praktijk.

9:15 uur:
Mark Hoppener, Senior jurist fysieke leefomgeving
Wat houdt de Omgevingswet in voor jouw functie als toezichthouder/BOA?

10:00 uur:
Afronding en laatste kans om te netwerken

Locatie: Computerweg 6 (ons kantoor), je dient aangemeld te zijn om deel te kunnen nemen.

Tickets:

Wij vinden het prettig om te weten dat jij komt. Daarom is het nodig dat je een plekje reserveert via het formulier.

Meld je aan