Later als ik groot ben?!

Een veelgestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek: waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat ik 5 jaar geleden heb geantwoord tijdens mijn sollicitatiegesprek? Ik zou het eerlijk gezegd niet meer weten, maar zeker niet dat ik Fieldmanager wil worden. Gebrek aan ambitie? Zeker niet! Ik geloof er sterk in dat er dingen op je pad kunnen komen waarvan je vooraf niet had gedacht dat die er zouden komen. Mijn nieuwe functie van Fieldmanager MB-ALL is er daar één van. Hiervoor wilde ik vooral heel goed worden in het recruitment.

In februari 2018 ben ik als recruiter bij MB-ALL begonnen. Op zich was dat voor mij niet nieuw, omdat ik daar toen 1,5 jaar werkervaring in had. Wel wist ik dat ik nog veel kon leren. Ik kende de doelgroep Juristen en Beleidsadviseurs totaal niet. Dat heb ik niet als belemmering gezien, maar juist als een uitdaging. Wat krijg ik veel energie van de gesprekken die ik met kandidaten heb! Juist omdat het zomaar je collega kan worden. Als ik echter naar mijn nog niet al te lange loopbaancarrière kijk, merk ik dat ik op zoek blijf naar stappen die ik kan maken om mezelf te blijven ontwikkelen.

Toch wat anders

Zoals ik eerder schreef, merk ik dat ik onbewust steeds op zoek ben naar nieuwe uitdagingen. Toen het bij mij weer begon te kriebelen kwam de functie van Fieldmanager vrij. Gelukkig niet omdat er een collega wegging, maar omdat ook die collega weer mooie groeistappen bij MB-ALL ging maken. Eerder was ik al begonnen met de opleiding Personeelsmanagement, omdat ik een bepaalde nieuwe basis wilde hebben voordat ik aan een nieuwe functie wilde beginnen. Ik wist al dat ik mij meer met de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers bezig wilde houden en dat vind je terug in de rol van een Fieldmanager. Op het moment dat die functie vrij kwam, kon ik natuurlijk niks anders doen dan deze kans met beiden handen aangrijpen.

 

Praatjes vullen geen…

Hoe vaak hoor je in gesprekken dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, maar ineens werk je ergens 4 jaar en zit je nog altijd op dezelfde functie. Gelukkig geldt dit zeker niet voor mij. En als Fieldmanager wil ik dit ook voor anderen waarmaken.

 

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Als je nu aan mij zou vragen waar ik mezelf over 5 jaar in mijn werk zie moet ik je het antwoord verschuldigd blijven. Ik zie je graag over 5 jaar, zodat ik je het dan kan vertellen! Nu eerst maar eens keihard mijn best doen op dit vlak en dan gaat het vast weer een keer kriebelen.

 

Wil jij het team van MB-ALL versterken? Bekijk snel onze vacatures:

Meer lezen?

Hier lees je onze andere artikelen op het gebied van handhaving van veiligheid en leefbaarheid.

Juridische diensten

Voor het uitbesteden van uw handhavingsdossiers, gedegen juridisch advies, inhuur van interim handhavingsjuristen, opstellen van uitvoerbaar handhavingsbeleid, aanpak van adreskwaliteit, verbetering van recreatieterreinen en snippergroenprojecten is MB-ALL uw partner.