Skip to main content

Ga met ons in gesprek en ontdek  of het BOA vak bij je past

arbeidsvoorwaarden MBALL goed salaris

Onregelmatigheidstoeslag
Als BOA ontvang je een ORT tot 165%

onregelmatigheidstoeslag mball

Startsalaris
Na de opleiding verdien je als starter voor 36 uur gemiddeld €2860 p/m

Groeimogelijkheden als BOA
Er zijn veel doorgroeimogelijkheden waardoor je in de loop van de tijd meer kan gaan verdienen.

BOA opleiding voor beveiligers

Ben jij iemand die houdt van afwisseling in zijn werkzaamheden, graag het gesprek aangaat met burgers en als het erop aankomt ook kan aanpakken? Dan bieden we jou de mogelijkheid om op kosten van MB-ALL opgeleid te worden tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Je hebt voor deze opleiding geen specifieke voorkennis nodig. Wel toetsen we tijdens een selectiedag of je geschikt bent voor deze job. Denken wij dat een carrière in de handhaving bij jou past? Dan kun je in ca. 3 maanden tijd je BOA getuigschrift halen en daarna als BOA openbare ruimte (domein 1) voor ons aan de slag gaan. Gedurende het hele jaar starten er regelmatig klassen in ons eigen BOA opleidingscentrum te Utrecht.

Ga jij na beveiliging voor de handhaving?

Ben je een kordate persoonlijkheid met uitstekende sociale vaardigheden, fysiek in goede conditie en heb je de ambitie om een carrière te starten in de handhaving? Dan komen we graag met jou in contact!

Meld je aan voor onze selectiedag

Guido Bogerd

Recruiter

Bel of WhatsApp:  +31 682304201

Selectiedag BOA opleiding

In de handhaving bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid. Daar leiden wij mensen voor op. Tijdens de selectiedag maken we aan de hand van gesprekken en een kennis- en sporttest inzichtelijk of jij je staande kunt houden in situaties waarin jij later als BOA terecht kunt komen. Denken wij dat er een match is? Dan ben jij klaar om de opleiding te volgen bij MB-ALL. Onze gespecialiseerde recruiters kunnen jou tijdens de selectiedag alles vertellen over de weg naar een carrière als BOA en over jouw toekomstige loopbaan als handhaver bij MB-ALL.

Meld je aan voor onze selectiedag

Veelgestelde vragen over de BOA Basisopleiding

Ben ik geschikt om als BOA te werken?

MB-ALL heeft een korte test ontwikkeld waarin je kan bekijken of het beroep als handhaver bij je past. De test bestaat uit meerkeuzevragen en verschillende situatievragen die een beeld scheppen van wat je als handhaver domein 1 tegen kan komen.

Doe de test

Hoe meld ik me aan voor de opleiding?

Dat kan heel eenvoudig via onze website. Na je aanmelding zullen we snel contact met je opnemen.

Wat kan ik verwachten van de selectiedag?

Er is een selectiedag voor iedereen die opgeleid wil worden tot BOA. We maken aan de hand van enkele testen inzichtelijk of jij je staande kan houden in situaties waarin jij later als BOA terecht kunt komen. Ook voer je een gesprek met onze recruiter. Een tweede gesprek wordt na de selectiedag gepland. Zien wij dat jij geschikt bent om BOA te worden? Dan ben jij klaar om de BOA Basisopleiding te volgen bij MB-ALL!

Welke testen moet ik doen tijdens de selectiedag?

Kennistest

De BOA opleiding van MB-ALL is een versnelde opleiding waardoor je de benodigde rechts- en wetskennis in korte tijd leert. We testen jouw kennis om te bekijken of je het tempo en niveau van de opleiding aankunt. We toetsen:

  • Begrijpend lezen
  • Algemene (ontwikkeling)kennisvragen
  • Getuigenverklaring analyse
  • Algemene vakinhoudelijke vragen

Sporttest

Het is heel belangrijk dat je als BOA fit bent. We hanteren een korte sporttest als indicatie van wat je fysieke gesteldheid is.

  • Loopband 5 minuten (afstand 1km)
  • Fietsen 5 minuten (3km)

Opmerking: In verband met het coronavirus nemen we momenteel geen sporttest af.

Hoe lang duurt de opleiding?

De BOA Basisopleiding duurt 3 maanden. Gedurende de opleiding heb je 1 dag per week les en doe je thuis flink wat zelfstudie. Reken voor de zelfstudie op 3 uur per dag. De lesdagen zijn van 9.00 – 17.00 uur.

Hoe word ik begeleid tijdens de opleiding?

Een opleiding van 3 maanden is voordelig maar ook uitdagend; je bent snel opgeleid om jouw BOA-certificaat te behalen, maar het lestempo ligt ook hoog. We hebben diverse tussentijdse oefentoetsen en eindtoetsen ontwikkeld om te zien of je de stof beheerst. Daarnaast werk je tijdens de opleiding met een praktijkwerkboek waardoor we de voortgang goed kunnen volgen. Voor vragen en ondersteuning kan je tijdens de opleiding terecht bij onze opleidingscoördinator.

Waar is het BOA Opleidingscentrum?

Onze BOA Basisopleiding wordt gegeven in Utrecht. Het adres is Computerweg 6, 3542 DR, Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de auto en is op loopafstand van bushalte Computerweg.

Krijg ik betaald tijdens de opleiding?

Tijdens het volgen van de BOA opleiding krijg je niet betaald. Wel doen we ons best om een baan te regelen zodat je praktijkervaring op kan doen en tijdens jouw opleiding bij MB-ALL al wat kan verdienen. Deze baan kunnen we niet garanderen omdat deze afhangt van de beschikbaarheid bij gemeenten.

Krijg ik mijn reiskosten vergoed?

MB-ALL vergoedt de reiskosten die je tijdens de opleiding maakt om naar de opleidingslocatie te reizen. Deze kun je via een declaratieformulier terugvragen.

Hoe ziet het examen eruit?

Het BOA-getuigschrift haal je in twee delen bij het ExTH (= Exameninstelling Toezicht en Handhaving) in Amersfoort. De twee delen zijn een theorie-examen en een praktijkexamen.  Om jouw voortgang bij te houden zijn er meerdere tussentijdse toetsen ontwikkeld door onze trainers. Hiermee oefen je het maken van toetsen en kun je beter inschatten of je de stof beheerst.

Wat moet ik leren voor het theorie-examen?

Voor het theorie-examen moet je een flinke hoeveelheid theorie leren. Hieronder staan de onderwerpen benoemd.

  • Rechts staatsrecht
  • Rechterlijke macht (rechtbanken, het OM)
  • Bevoegdheden van alle opsporingsambtenaren
  • Wetskennis
  • Akte van beëdiging
  • Akte van opsporingsbevoegdheid
  • Wet op identificatieplicht
  • De politiewet
  • Formeel strafrecht (ook strafvordering genoemd)
  • Materieel strafrecht (ook strafrecht genoemd)
  • Proces verbaal

Wat moet ik leren voor het praktijkexamen G&BT?

G&BT staat voor gespreks- en benaderingstechnieken. Voor dit examen leer je hoe je een bekeuringsgesprek voert en hoe je combibon moet schrijven (dit wordt ook wel het mini proces-verbaal genoemd).

Zijn er aan de opleiding kosten verbonden?

Als je start met de opleiding dan teken je een opleidingsovereenkomst. We vragen je om minimaal 2 jaar via ons te blijven werken. Dan is de BOA opleiding kosteloos.

Krijg ik een vast contract als ik bij jullie ga werken?

Je solliciteert op de BOA Basisopleiding om uiteindelijk via ons bij verschillende gemeentes te gaan werken. Dat heet werken op detacheringsbasis. Je krijgt van ons een contract van minimaal een half jaar.

Wat houdt het werk van BOA in?

Het vak van handhavers ontwikkelt zich. Veel politietaken verschuiven naar het domein van de BOA. Hierdoor heb je als BOA een afwisselend én uitdagend takenpakket. MB-ALL heeft BOA’s in dienst die inzetbaar zijn om de veiligheid en leefbaarheid te handhaven binnen domein 1 (Openbare Ruimte), domein 2 (Natuur en Milieu) en domein 4 (Openbaar Vervoer). Als BOA heb je een specifieke, afgebakende taak waarvoor je bent opgeleid. Verdere specialisatie is altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de rol van jeugdboa, bikeboa of DHW-controleur.

Sherita Boa MB-all

Het verhaal van Sherita

“Je hoeft je zeker niet te vervelen en draagt een steentje bij aan de samenleving.”

Sherita Mohun heeft de BOA Basisopleiding afgerond en is nu BOA in Rotterdam

Na de BOA Basisopleiding

Na het behalen van jouw BOA-diploma kun je aan de slag als BOA. Maar daarmee stopt het niet! Na afronding van de BOA Basisopleiding is jouw BOA-getuigschrift 5 jaar geldig. Binnen die 5 jaar moet je 4 modules Permanente Her- en Bijscholing doen. Dat kan allemaal in een jaar, maar kan ook gespreid. De modules hoef je niet in een bepaalde volgorde te volgen. MB-ALL biedt veel opleidings- en specialisatiemogelijkheden. Bij ons ben je nooit uitgeleerd!

Dit bieden we jou

netwerk mball

Groot netwerk van toonaangevende opdrachtgevers

arbeidsvoorwaarden MBALL goed salaris

Uitstekend salaris, we kijken naar jouw ervaring

Minimaal een contract van een halfjaar

MBALL reiskostenvergoeding arbeidsvoorwaarden

Reiskosten-
vergoeding

MBALL arbeidsvoorwaarden vitaliteitsprogramma

Korting op jouw sportschool abonnement

mball aandacht

Aandacht voor jou en je ontwikkeling

onregelmatigheidstoeslag mball

Onregelmatigheids-
toeslag

MBALL arbeidsvoorwaarden persoonlijke aandacht

Groot opleidingsaanbod vanuit het Talentcenter

Een vast contactpersoon die 24/7 voor je klaar staat

Loopbaan bij dé handhavingsspecialist van Nederland

Het verhaal van Leon

“Ik moet nog tien jaar werken voordat ik met pensioen ga. Dan doe ik liever nog tien jaar iets wat ik echt leuk vind. Iets wat niet voelt als werk.”

Leon Krijnsen doet de BOA Basisopleiding bij MB-ALL en wil daarna als BOA aan de slag om zijn jeugddroom waar te maken.