Testimonials

Hoe ervaren medewerkers van MB-ALL hun werk en werkgever? Lees de verhalen van een aantal juridische collega’s.

Susanna Huisma, jurist handhaving
“De combinatie tussen detachering en het werken voor een opdrachtgever vanuit kantoor spreekt mij erg aan”

Susanna Huisma“Door de afwisseling tussen detachering en projectmatig blijf ik gedreven in mijn werk en blijf ik mij ontwikkelen. Ik zit niet vast in een bepaalde denk- of werkwijze, maar kijk telkens samen met de opdrachtgever naar wat de beste oplossing is. En omdat ik me in mag zetten voor verschillende opdrachtgevers, wordt het werk geen routine of gesneden koek.

Met mijn enthousiasme en openheid probeer ik mensen in beweging te krijgen. Op een detacheringsopdracht ben ik dan ook onderdeel van het team. Van elke opdracht, of het nu een detacheringsopdracht is of een uitdagende opdracht op kantoor voor een gemeente, leer ik weer veel en kan ik me verder ontplooien. Deze kennis en vaardigheden kan ik dan weer inzetten voor een volgende opdracht. Hierdoor ontwikkel ik mezelf tot een allround jurist op het gebied van het Omgevingsrecht, APV en Bijzondere wetten.

Uniek aan MB-ALL is dat het een commercieel bedrijf is, maar met een huiselijke tint. Destijds heb ik er bewust voor gekozen om bij MB-ALL aan het werk te gaan, omdat je niet op één functie zit binnen een overheidsinstelling, maar verschillende gemeenten als opdrachtgevers hebt.

Daarnaast trok mij de detacheringskant in combinatie met het werken voor de opdrachtgever vanuit kantoor. Telkens alleen gedetacheerd worden voor korte periodes spreekt mij niet aan, aangezien je net bij een opdrachtgever bent ingewerkt en vervolgens weer moet vertrekken. Het verschil kun je dan niet maken.”

Kelly van der Veen, junior jurist handhaving
“Ik mag veel ervaring opdoen op kantoor én bij opdrachtgevers”

“Sinds eind 2016 ben ik als junior jurist werkzaam bij MB-ALL. Na het afronden van mijn master Kelly van der VeenStaats- en Bestuursrecht heb ik eerst een half jaar werkervaring opgedaan bij een overheidsinstelling. De opdracht eindigde en ben ik op zoek gegaan naar een baan die aansloot op mijn master. Ik wilde graag hetgeen ik heb geleerd tijdens mijn studie in praktijk brengen. Tijdens het zoeken stuitte ik op de functie van junior jurist bij MB-ALL. Ik werd enthousiast over de mogelijkheden die MB-ALL een junior jurist biedt; veel ervaring opdoen door de uitvoering van diverse werkzaamheden op kantoor én bij de opdrachtgever.

Direct in mijn eerste week heb ik een aantal projecten gekregen die ik zelfstandig moest gaan uitvoeren. Het project beheer ik van A tot Z. Denk hierbij aan budgetbeheersing, de inzet en het aansturen van collega’s die mede werkzaam zijn op mijn project. Daarnaast werd en word ik nog steeds begeleid door een senior jurist.

Bij MB-ALL komen diverse opdrachten binnen vanuit gemeenten. Waar je bij gemeenten veelal aangewezen bent op dezelfde werkzaamheden, zijn de werkzaamheden bij MB-ALL divers waardoor je in korte tijd veel ervaring op kunt doen. Zo mag je al snel zelfstandig aan zittingen deelnemen bij o.a. de rechtbank. Dit is voor een junior jurist best spannend.

De senior juristen bij MB-ALL vinden het belangrijk dat de junior juristen goed worden opgeleid, daarom is het een geruststelling dat je een senior jurist altijd om advies kunt vragen.

Inmiddels heb ik ook al ervaring in het veld opgedaan. Ik ben een aantal keer met toezichthouders op pad geweest tijdens het uitvoeren van controlerondes op een recreatiepark. Dat is interessant, want zo kun je samen kijken naar verbeterpunten en zie je hoe de controles in het veld worden uitgevoerd.

Om een junior zo breed mogelijk op te leiden, zorgt MB-ALL voor een passende opdracht bij een opdrachtgever. Zo heb ik reeds bij een klant ervaring opgedaan op het gebied van handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Naast de opdracht bij de klant is het fijn om ook een dag of een aantal dagen per week op kantoor te zijn zodat je collega’s om advies kunt vragen. Vanwege de afwisseling van werkzaamheden blijft het werk uitdagend.

In de toekomst hoop ik dat ik diverse opdrachten voor MB-ALL mag uitvoeren zowel bij de klant als op kantoor.”

Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden?

Neem contact op met onze recruiters Eline en Marsha. Zij bespreken graag welke carrièrekansen er voor jou binnen MB-ALL mogelijk zijn!

Eline Vermeulen

Eline Vermeulen

Recruiter (Juridisch)

T. 06 - 16 95 94 01
E. eline@mball.nl

Marsha ter Weijden

Marsha ter Weijden

Recruiter (Juridisch)

T. 06 - 33 86 15 34
E. marsha@mball.nl