Skip to main content
BlogsBOA'sToezicht

Als toezichthouder werken tijdens Formule 1 en Mysteryland

Door 28 september 2023oktober 4th, 2023Geen reacties

MB-ALL collega Daniël werd eind augustus ingezet als toezichthouder in Zandvoort. “Het was een bijzondere dienst want het waren twee opdrachten in één dienst. Zo stond ik op Formule 1 en Mysteryland in het openbaar vervoer bij Connexxion.”

Bij dit project hadden we over de gehele dag samenwerking met Connexxion-medewerkers. Eigenlijk stonden we altijd wel met een BOA van Connexxion. Dit project was best bijzonder, want we hadden verschillende opdrachten in dezelfde dienst. Beide ook druk, dus voor mijzelf heel uitdagend.

F1 in Zandvoort

Overdag stonden we op Zandvoort bij de bussen van Connexxion de instapbegeleiding te doen na de race. Hier deden we ervoor zorgen dat de bussen veilig konden vertrekken en mensen ook veilig de bus konden betreden.  Ik vond het superleuk, altijd even een praatje maken met de mensen als ze stonden te wachten en enigszins controle houden over de drukte.

Mijn collega van MB-ALL stond samen met medewerkers van Connexxion op Haarlem, hier stapten alle reizigers weer uit. Tijdens het uitstappen keken de collega’s of iedereen veilig kon uitstappen en of de veiligheid goed bleef op het station. Aan het einde van die opdracht hoorden we van kantoor, dat we rond de 70.000 mensen via de bus hebben vervoerd!

Instapbegeleiding Mysteryland

Na deze dienst gingen we met alle collega’s naar de bushalte naast Mysteryland. Hier hebben we ook instapbegeleiding gedaan. Wederom geholpen met de vertrekprocedure van de bus en ervoor zorgen dat er geen mensen zomaar gingen oversteken over de busbaan. Ook hier was het enorm druk. Mensen met een drankje zijn wat lastiger af en toe, maar als iemand lastig deed dan hielpen de medewerkers van Connexxion je zonder dat je het hoefde te vragen.

Ik had het idee dat je echt op de collega’s van Connexxion kon rekenen. Als er wat was, dan hoefde je ze niet eens te roepen, ze stonden al achter ons om ons te helpen. Dat vond ik echt super! Kortom, een super interessante en leerzame dienst gehad!

Vanuit de HTV schoolbanken meedraaien in de praktijk

Tijdens mijn HTV opleiding kan ik flexibele diensten draaien via MB-ALL, zoals dus in de toezichthouder functie ondersteunend aan vervoerders (Via Patrick Kielstra)  en als ‘flexibele ondersteuning’. Bijvoorbeeld voor recreatie gebieden, festivals of andere evenementen waarbij extra ondersteuning vereist is. Hartstikke leuk werk om gelijk aan ervaring te komen die direct in te zetten is als ik klaar ben met mijn HTV opleiding. Via een contactpersoon bij MB-ALL werd ik benaderd om extra te werken, wat mij goed uitkomt. “Ik pak naast school zo veel mogelijk open diensten.”

Wil jij net als Daniël als toezichthouder aan de slag gaan, bij leuke events?

Klik hier om te solliciteren