Het begin van een nieuw begin

Op maandag 2 september 2019 was het zover: de start van een nieuw juridisch avontuur bij MB-ALL! Dit was de dag waarop alle aandacht op ons was gericht. Dat allemaal om een goede start van onze juridische carrière mogelijk te maken. Maar wacht eens even, laat ik helemaal bij het begin beginnen, bij het begin van een nieuw begin……

Ik ben Burak Demirel, momenteel werkzaam als trainee handhavingsjurist bij MB-ALL: dé handhavingsspecialist van Nederland! Na mijn afstuderen was ik heel erg op zoek naar een functie waarmee ik enerzijds mijn opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk kon brengen en anderzijds iets terug kon doen voor de Nederlandse samenleving. Deze gedachte bracht mij bij MB-ALL die zich inzet voor de handhaving van de openbare orde, veiligheid en leefbaarheid van Nederland. Daarom was het traineeship voor handhavingsjuristen bij MB-ALL voor mij de kans om mijn morele verbintenis met de Nederlandse samenleving na te komen.

De reden van mijn keuze voor MB-ALL is inmiddels duidelijk. Laten we nu dan wat nader inzoomen op mijn eerste werkdag. We werden welkom geheten door onze coach Marieke, en zij vertelde ons het programma en de details van het traineeship. Vervolgens kwam de directeur Jorrit van Kraaikamp ons welkom heten en vertelde hij over het ontstaan van MB-ALL. Vervolgens was het tijd voor de praktische zaken zoals de bedrijfsauto en een eigen telefoon. Daarna liepen we door naar onze werkplek waar onze bureaus klaar stonden met een bloemetje en een tweetal mappen met de modules voor het traineeship. Een warm welkom!

Als vervolg op de hiervoor genoemde praktische zaken mochten wij samen met de overige medewerkers van MB-ALL gaan lunchen in de lunchruimte. Eén ding werd toen voor ons duidelijk: de lunchpauze is het beste moment om het overige personeel van MB-ALL te ontmoeten en daardoor ook te werken aan de uitbreiding van ons netwerk. Het leuke is dat het hele bedrijf om 12:30 gaat lunchen en je kunt kiezen uit een gezonde salade of een lekker boterhammetje met allerhande beleg.

Na de lunch werd het tijd voor onze allereerste workshop bij MB-ALL. Wij kregen toen de workshop Solliciteren en Presenteren. Deze werd gegeven door de recruitmentmanager en accountmanager. Van beide een interessant inzicht met veel tips en tricks. Voor mij en een medetrainee was de workshop extra nuttig, omdat wij hierna meteen naar Schiedam mochten gaan rijden voor een eerste mogelijke opdracht bij de gemeente Schiedam. De opgedane kennis tijdens de workshop konden wij meteen toepassen tijdens ons gesprek in Schiedam. Mijn collega heeft de opdracht gekregen, mijn volgende gesprek staat alweer gepland bij een andere gemeente dus dat komt wel goed.

Zoals hierboven uit mijn verhaal blijkt, ging het op onze eerste werkdag om een drukke dag. Is dat heel erg? Nee, zeker niet. Onze eerste werkdag was namelijk een begin van een nieuw begin. Deze dag was het moment waarop wij definitief afscheid namen van het studentenleven en eindelijk de eerste stap zetten in onze gloednieuwe juridische loopbaan. Ik noem de eerste werkdag ook het begin van een nieuw begin, omdat wij nu als juristen iets terug kunnen doen voor de samenleving en daarmee onze morele verbintenis met de samenleving kunnen nakomen. Ik ben trots op mijn nieuwe functie en heb enorm veel zin om van alles te leren, van mijn nieuwe collega’s maar ook van de burgers met wie ik te maken zal krijgen. Het traineeship duurt zes maanden en ik kijk uit naar alle kennis die ik op ga doen.

Ik sluit mijn blog af met de volgende quote:
‘Success belongs to those who never give up.’

Meer lezen?

Hier lees je onze andere artikelen op het gebied van handhaving van veiligheid en leefbaarheid.

Juridische diensten

Voor het uitbesteden van uw handhavingsdossiers, gedegen juridisch advies, inhuur van interim handhavingsjuristen, opstellen van uitvoerbaar handhavingsbeleid, aanpak van adreskwaliteit, verbetering van recreatieterreinen en snippergroenprojecten is MB-ALL uw partner.