Auteur: Alina Karimy

Eerder schreef mijn collega Burak Demirel over onze eerste dag als trainees bij MB-ALL.¹ De tijd gaat snel, want inmiddels zitten we alweer op de helft van het halfjarige traineeship. In deze blog vertel ik over de inhoud van het traineeship en hoe ik het tot nu toe heb ervaren.

Als trainee handhavingsjurist werk en leer je tegelijkertijd.  Je start bij een gemeente, omgevingsdienst of op kantoor bij MB-ALL. Ik ben begonnen bij het team Parkeerbezwaren op het MB-ALL kantoor in Utrecht. Daar wikkelen we voor de gemeente Amsterdam bezwaarschriften tegen naheffingsaanslagen parkeerbelasting af. Na enige tijd mocht ik op gesprek gaan bij een gemeente in Noord-Brabant. Al snel kon ik daar aan de slag met een parttime opdracht. Zo zat ik deels bij de gemeente en deels nog op kantoor in Utrecht. Ik vond de afwisseling tussen de opdracht bij de gemeente en het werk bij het team Parkeerbezwaren prettig. Eind november heb ik een gesprek gehad bij een tweede gemeente, met positieve uitkomst. Half december kon ik alweer aan een nieuwe opdracht beginnen.

Inhouse-opleiding
Naast je opdracht(en) volg je modules, die bestaan uit zelfstudie en een bijeenkomst met de andere trainees en de docent. Bijna elke vrijdagochtend hebben we zo’n bijeenkomst. De docenten zijn onze eigen collega’s, die ruime ervaring hebben met het onderwerp waar zij over vertellen.  De modules gaan stuk voor stuk over onderwerpen waar een handhavingsjurist mee te maken kan krijgen. De ene keer is het een algemeen onderwerp zoals de last onder dwangsom, de last onder bestuursdwang of handhaving van bestemmingsplannen. Andere keren gaat de module over een meer specifiek onderwerp zoals asbest of permanente bewoning. Voor vrijwel elke module hebben we huiswerk. Dit kunnen vragen bij een casus zijn, zoals we op de universiteit gewend waren, maar je kunt ook een dossier krijgen waar je een verweerschrift bij moet schrijven. Ook wordt aandacht besteed aan adviesvaardigheden, time management en mediation. Zo deden we bij de module mediation tijdens de bijeenkomst een rollenspel. Ik vervulde de rol van mediator en dat was lastiger dan ik dacht! Je merkt tijdens elke module dat er veel te leren valt. Het is natuurlijk onmogelijk om in een bijeenkomst van een paar uur alles over een onderwerp te weten te komen. Praktijkervaring blijft onmisbaar. Aan de andere kant biedt de inhouse-opleiding je wel houvast tijdens het werk. Je kunt de presentatie en de feedback op je huiswerk nog even nakijken als je een vergelijkbare casus krijgt in de praktijk. Ik vind het een fijne gedachte dat ik al eens heb kunnen oefenen met het schrijven van bijvoorbeeld een last onder dwangsom en een verweerschrift voor ik hier in de praktijk mee te maken krijg. Niet onbelangrijk is dat je door middel van deze modules ook te weten komt welke collega’s veel van bepaalde onderwerpen afweten. Altijd handig om te weten met wie je contact kunt opnemen om te sparren.

Naast de modules voor trainees is er maandelijks een kennisbijeenkomst voor alle juristen, zowel voor de junioren als de senioren. Tijdens een kennisbijeenkomst wordt een actueel onderwerp besproken, laatst was dit bijvoorbeeld de aankomende Omgevingswet. Het is een leuk terugkommoment wanneer je gedetacheerd bent, je ziet dan je collega’s van kantoor weer en ook de andere gedetacheerden. Overigens mogen externen ook aanschuiven tijdens zo’n sessie. Eens in de zoveel tijd organiseert MB-ALL tevens workshops voor alleen externen.

Ik ben blij dat mijn eerste carrièrestap het traineeship bij MB-ALL is geworden. Ik denk dat een traineeship een degelijke meerwaarde heeft in vergelijking met een ‘gewone’ junior functie. Je doet immers werk op niveau maar krijgt daarbij nog een solide theoretische basis. Ik heb het gevoel dat ik op deze manier beter ben voorbereid op het werk bij de opdrachtgever(s). De begeleiding bij MB-ALL vind ik heel fijn. Ik vind het prettig dat we een coach en een fieldmanager hebben. Ik merk dat mijn opdrachtgevers het ook op prijs stellen dat er voor mij als starter vanuit MB-ALL inhoudelijke ondersteuning beschikbaar is, mocht ik daar behoefte aan hebben. Met juridisch inhoudelijke vragen kan je bij de coach terecht. Je geeft zelf aan hoe je begeleid wil worden, je kunt aangeven hoe vaak en waarover je wilt sparren. De fieldmanager is er voor alle praktische zaken. Met haar maak je ook een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin je aangeeft wat je ambities en interesses zijn.

Ik kijk er naar uit om verder te leren, zowel op opdracht als tijdens de bijeenkomsten bij MB-ALL. In maart start weer een nieuw traineeship. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bij MB-ALL? Neem contact op met ons recruitment team!

1 Trainee Burak stelt zich voor

Meer lezen?

Hier lees je onze andere artikelen op het gebied van handhaving van veiligheid en leefbaarheid.

Juridische diensten

Voor het uitbesteden van uw handhavingsdossiers, gedegen juridisch advies, inhuur van interim handhavingsjuristen, opstellen van uitvoerbaar handhavingsbeleid, aanpak van adreskwaliteit, verbetering van recreatieterreinen en snippergroenprojecten is MB-ALL uw partner.