Alle gemeenten op de Veluwe kampen met illegale permanente bewoning. In veruit de meeste gevallen geeft dat geen overlast, maar het is verboden en de regio heeft liever meer toeristen. Met het beleid ‘Vitale Vakantieparken’ maken elf gemeenten op de Veluwe nu een einde aan de permanente bewoning. Afgelopen week demonstreerden de vaste bewoners van vakantiepark De Beekhorst in Epe op het stadhuis tegen een geplande ontruimingsactie.

Als kennisspecialist op het gebied van permanente bewoning, weten wij dat handhaven op recreatieterreinen vaak complex is. Naast onrechtmatige bewoning is er regelmatig sprake van illegale bouw of zijn er veiligheidsproblemen. Een meervoudig probleem vraagt om een integrale benadering met slimme inzet van handhavingsmiddelen. En soms is er meer nodig dan alleen handhaven.

Met onze maatwerkoplossingen kunnen wij u ondersteunen op het gebied van toezicht, juridische afwikkeling en beleidsontwikkeling. Bijvoorbeeld op het gebied van permanente bewoning, huisvesting arbeidsmigranten, brandveiligheid, illegale bouw, activiteitenbesluit en integrale handhaving op recreatieterreinen. Wij leveren altijd maatwerk.

Bron: NOS.nl