Skip to main content

verhalen uit de praktijk mball

“Met mensen in gesprek zijn en ontdekken wie de mens achter deze persoon is, heeft Erwin altijd geïntrigeerd”

MB-ALL heeft een eigen Talent- en loopbaancoach en zet deze in voor de meest bijzonder carrières

We beginnen met de loopbaancoach Erwin is in 2019 bij MB-ALL begonnen als recruiter. Met mensen in gesprek zijn en ontdekken wie de mens achter deze persoon is, heeft hem altijd geïntrigeerd. Als recruiter een waardevolle gave om ‘door de functie’ óf het cv heen te kijken. Waarom zeggen mensen bepaalde dingen? Waarom reageren ze zo? Wat drijft iemand om dit werk te gaan doen? Tijdens zijn intake gesprekken die hij voerde merkte hij, dat hij altijd een stapje verder ging. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat iemand ‘duurzaam’ aan het werk gaat? Want als je nu iets gaat doen, wat niet past bij jouw loopbaan. Dan komt er een moment dat je niet meer gelukkig gaat zijn.

In de veranderende arbeidsmarkt van de (semi)overheid kwamen al gauw de termen: Binden en Boeien naar voren. Een (duurzaam)onderwerp waar Erwin warm voor loopt. Hoe gaan wij ervoor zorgen dat mensen zich willen binden aan MB-ALL als werkgever en het handhaving vak als verlengstuk en hoe kunnen we hen dan ook nog eens boeien. Met de realisatie dat een recruiter een brug kan slaan tussen ambitie en de mens achter de persoon. Deze motivatie ‘van binnenuit’ écht vanuit Erwin’s persoon zelf gevoed door zijn ervaring en ambitie zorgde ervoor dat Erwin zich na zijn opleiding Loopbaancoach mag noemen. Én dit gelijk koppelt aan zijn ervaring als recruiter.

Solliciteren is een kans om je (werk)leven te verbeteren, soms helemaal niet nodig!
Zorg dragen voor het mensen verder helpen dan alleen een leuke baan. Samen ontdekken en zorgen voor een loopbaan pad, en mooier nog: Medewerkers of zoekenden helpen naar antwoord op de vraag: Waar word jij nou echt gelukkig van. Hoe zorg jij er nou voor dat je elke dag met veel plezier naar je werk gaat. Door te weten wat jouw ‘loopbaanplan’ is, maak je keuzes die logisch zijn en die bijdragen aan werkgeluk en ontwikkeling. Het kan rust geven, maar ook een onbewuste keuzes voorkomen waar mogelijk achteraf blijkt dat er enkel een ‘goed gesprek’ nodig was om jou echt in kracht te zetten.
Deze pluspunten ziet MB-ALL voor al haar medewerkers en gunnen we het liefste iedere werknemer in loondienst, daarom hebben we gekozen om Erwin in een nieuwe rol neer te zetten als Talent/loopbaancoach die door alle medewerkers ingezet kan worden. Ga je het gesprek aan met Erwin dan ga je echt op zoek naar wat jou gelukkig maakt en je gaat (leren?) nadenken over bijvoorbeeld de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik?

“Waar word jij nou echt gelukkig van. Hoe zorg jij er nou voor dat je elke dag met veel plezier naar je werk gaat”

Binden en boeien binnen de handhaving
Binnen MB-ALL waren er al veel ontwikkelingen op het gebied van binden en boeien. Zo heeft MB-ALL een eigen opleidingscentrum (Talentcenter) met daarin veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen binnen het vakgebied en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk onze vacatures