Skip to main content

“Waar iets te verbeteren valt, daar ben ik bij. Ik zie altijd ruimte voor optimalisatie.”

Werken bij MB-ALL als Coördinator Toezicht en Handhaving

Farid El-Haouli is sinds 2014 in dienst bij MB-ALL. Begonnen als senior BOA, doorgegroeid naar de functie van projectmanager en nu Coördinator Toezicht en Handhaving bij de werkorganisatie CMG in Noord-Brabant; Farid maakt zijn eigen carrière. Of zoals hij zelf zegt: “Ik maak mijn eigen geluk.” Samen, kwaliteit en betrokkenheid; dat zijn de kernwaarden waar hij voor staat. Farid vertelt over zijn werkzaamheden en zijn toegevoegde waarde.

“Als Coördinator Toezicht en Handhaving is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de BOA’s en toezichthouders binnen de werkorganisatie CMG (samenwerkingsverband tussen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert) en de gemeente Boxmeer. Het is zijn taak om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, dat meldingen goed worden opgepakt, prioriteiten worden gesteld, knelpunten worden gesignaleerd en processen worden geoptimaliseerd. Waarom ze hem hebben ingevlogen? Farid: “Structuur aanbrengen, daar zit mijn kracht. Ook heb ik veel ervaring met het samenbrengen van organisaties. Nu ben ik met het team bezig de fusie van vijf gemeenten vorm te geven om tot één uniforme manier van (samen)werken te komen. Dat is wel echt mijn expertise.”

Bij het aansturen van de handhavers en toezichthouders komt zijn eigen praktijkervaring goed van pas. Hij vertelt: “Voordat ik begon bij MB-ALL, werkte ik 10 jaar bij een gemeente. Daar had ik veel verschillende rollen. De laatste 3 jaar werkte ik als BOA. Bij MB-ALL begon ik als senior BOA met als aandachtsgebied bijzondere wetten waaronder de Drank- en Horecawet (Alcoholwet). Dus ik weet hoe het is om te werken op straat.” Zijn ambities stopten daar niet. “Waar iets te verbeteren valt, daar ben ik bij. Ik zie altijd ruimte voor optimalisatie”, aldus Farid. Hij begon aan een opdracht om 5 gemeenten samen te laten werken. Er kwamen steeds meer opdrachten bij. Al snel werd hij steeds meer projectleider binnen zijn eigen projecten. In 2016 besloot hij in overleg met MB-ALL om te stoppen met het straatwerk. Hij werd projectmanager en had op zijn hoogtepunt de hele portefeuille op het gebied van toezicht en handhaving onder zijn hoede met 90 medewerkers in 60 opdrachten.”

“Ik zorg dat processen goed lopen en aan de randvoorwaarden is voldaan. Daarbinnen is veel ruimte voor betrokkenheid en gezelligheid.”

Vorig jaar was daar het moment om de balans op te maken. Farid: “Voor mij is betrokkenheid erg belangrijk. Door de omvang van mijn portefeuille, kon ik niet meer alles de aandacht geven zoals ik dat idealiter zou willen doen.” Er kwam een nieuwe uitdaging op zijn pad. In zijn huidige rol als coördinator en leidinggevende komt zijn ervaring goed tot zijn recht: “Mijn kracht is altijd geweest om te structureren en ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. Mijn stijl van leidinggeven is een combinatie van taakgestuurd en mensgericht: ik zorg dat processen goed lopen en aan de randvoorwaarden is voldaan. Daarbinnen is veel ruimte voor betrokkenheid en gezelligheid.” 

Ondanks dat Farid minder in Utrecht op kantoor is, blijft hij ook hier betrokken en werkt hij met het team aan verbeteringen van processen en kwaliteit. “Ik deel mijn visie, kennis en expertise. Zo help ik anderen en ook de organisatie vooruit. Dat heb ik altijd gedaan en blijf ik doen. Ik kan niet anders. Ik zoek altijd het beste in mensen en wil er graag aan bijdragen dat mensen kunnen doorgroeien zoals ik zelf ook heb kunnen doen. Daar maak ik me graag hard voor.”

Bekijk onze vacatures