Skip to main content

“MB-ALL is voor mij echt een familiebedrijf. De sfeer op kantoor, de warmte met collega’s, ik voel me echt gezien en gehoord.”

Het gezicht van MB-ALL voor kandidaten die de BOA Basisopleiding willen volgen

Kelly Smeding is sinds 2 jaar werkzaam bij MB-ALL. Eerst als assistent recruiter en nu als medewerker opleidingen. In haar rol is ze het eerste aanspreekpunt voor kandidaten die zich aanmelden voor de selectiedag van de BOA Basisopleiding. En daar beleeft ze veel plezier aan. Kelly: “Ik spreek een hoop mensen op een dag. Dat vind ik heel leuk en ik krijg ook goede feedback. Dat ik alles goed uitleg en vriendelijk ben aan de telefoon. Dat is leuk om te horen!”

Als mensen solliciteren voor de BOA Basisopleiding dan vullen ze op de website het aanmeldingsformulier in. Kelly belt de mensen op en doet een telefonische screening. “Ik check of ze voldoen aan alle harde eisen, zoals het hebben van een rijbewijs. Want als iemand solliciteert zonder rijbewijs, dan houdt het helaas op. Ik vraag de mensen naar hun motivatie om BOA te worden en ook of ze weten wat het beroep inhoudt. Ook kunnen ze mij vragen stellen en geef ik informatie over wat ze kunnen verwachten tijdens de selectiedag en de opleiding.”

De selectiedag bestaat uit een gesprek, een kennistest en een fitheidstest. Als de selectiedag met goed resultaat is doorlopen, volgt nog een gesprek met de projectleider. Door corona is de opzet van de selectiedagen gewijzigd. Kelly vertelt: “Er is nu drie keer in de week een selectiedag op dinsdag, woensdag en donderdag. Per dagdeel worden er 2 kandidaten ingepland. Deze opzet bevalt zo goed, dat we het zo houden. De selectiedagen zitten altijd vol.”

Als kandidaten met de opleiding mogen starten, zorgt Kelly ervoor dat alles klaar staat. Ook vraagt ze de VOG’s aan en verzorgt ze de opleidingsovereenkomsten. “Mensen tekenen een overeenkomst voor 2 jaar. Als je eerder weggaat bij MB-ALL dan moet je een deel van de opleidingskosten terugbetalen. Daar moeten mensen zich wel bewust van zijn. Je gaat een verplichting aan.”

“Wil je dit echt? Dat is de vraag die ik altijd stel. Je moet echt gemotiveerd zijn om de BOA Basisopleiding te volgen.”

 

De mensen die zich aanmelden voor de opleiding zijn heel divers. Je hebt mensen die heel goed weten wat ze willen en mensen die nog zoekende zijn. “Wil je dit echt? Dat is de vraag die ik altijd stel. Je moet echt gemotiveerd zijn om de BOA Basisopleiding te volgen. De opleiding is ook best pittig. Gelukkig begeleiden de opleiders de cursisten goed. Na 4 modules vindt er een evaluatie plaats en wordt de balans opgemaakt. We gaan er binnen MB-ALL echt voor dat iemand de opleiding haalt.”

Op de vraag hoe ze het werken bij MB-ALL ervaart, zegt ze: “MB-ALL is voor mij echt een familiebedrijf. De sfeer op kantoor, de warmte met collega’s, ik voel me echt gezien en gehoord.” Dit gevoel wordt onderstreept door een gebeurtenis vorig jaar waarin Kelly een tijdje ziek was. “Toen stonden ze allemaal voor me klaar. Als ik er niet kon zijn, dan begrepen ze dat ook. Ik voelde me helemaal niet opgejaagd. Dat heb ik wel anders meegemaakt.”

Tot slot nog een korte anekdote: “Ik had pasgeleden een meneer aan de telefoon. We belden elkaar steeds, het ging steeds mis en we kregen elkaar niet te pakken. Zijn vader was in de tussentijd overleden. Heel verdrietig. Toen ik hem aan de lijn had, condoleerde ik hem. Die meneer vond dat zo fijn dat ik de tijd voor hem nam en aandacht voor zijn situatie had. Dat is wat we bij MB-ALL belangrijk vinden; oog hebben voor elkaar. Dat past bij mij, daarom voel ik me hier thuis.”

Meer over de BOA opleidingen