Skip to main content

“Je hebt altijd de back-up van je ervaren collega’s. Dat is prettig werken en geeft je snel veel zelfvertrouwen.”

Werken bij MB-ALL als handhavingsjurist

Loes van Diggele is werkzaam als jurist bij MB-ALL. Na haar afstuderen werd zij benaderd door een recruiter van MB-ALL. Ze werd aangenaam verrast in het eerste gesprek toen ze hoorde voor hoeveel opdrachtgevers MB-ALL werkt en op welke gebieden MB-ALL allemaal actief is. Het werkveld, de ontwikkelingsmogelijkheden en de collegiale sfeer spraken haar aan. “Je hebt altijd de back-up van je ervaren collega’s. Dat is prettig werken en geeft je snel veel zelfvertrouwen”, aldus Loes. Loes vertelt ons graag meer over haar ervaringen.

“Het werk als jurist bij MB-ALL houdt in dat je voor verschillende opdrachtgevers werkt. Doordat je verschillende opdrachtgevers hebt, heb je ook te maken met verschillende onderwerpen. De rode draad is een beetje dat opdrachtgevers vaak ergens zelf niet meer uitkomen. Dat kan zijn door gebrek aan capaciteit, maar ook een gebrek aan kennis of dat een onderwerp dusdanig gevoelig ligt dat het verstandiger is als iemand van buiten de organisatie zich hiermee bezighoudt.”

Afwisseling dus. Dat is een goede omschrijving van het werk van Loes. “De week kan beginnen met een dag op kantoor achter je computer om een dossier af te ronden, maar later in de week sta je op een woonwagenlocatie om bestuursdwang uit te voeren. In de tussenliggende tijd ben je dan voor een andere opdrachtgever nog even naar de rechtbank geweest en terwijl je onderweg daarnaartoe bent ben je met wéér een andere opdrachtgever aan het bellen omdat de wethouder graag wat meer informatie over een dossier wilt hebben. Dit maakt dat het werk als jurist bij MB-ALL nooit saai is.”

“Het werk als jurist bij MB-ALL is nooit saai.”

Gezamenlijk naar een goed resultaat streven; daar doet Loes het voor. “Ik word er blij van als het mij lukt om de opdrachtgever tevreden te stellen door een succesvol resultaat te behalen en tegelijkertijd ook de relatie met de burger goed te houden of te verbeteren. Dit kan niet in alle gevallen, maar in die gevallen dat het wel lukt dan ben ik echt happy als jurist!” 

Is de functie van Loes jou ook op het lijf geschreven? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden om te werken bij MB-ALL!

Werken als Jurist bij MB-ALL?